YorBody Blog

28 september 2023

Blijf in beweging

Bewegen hoeft niet altijd sport te zijn. Gebruik je spieren dagelijks door kleine dingen aan te passen in je dagelijks leven. We geven je graag een aantal tips.
16 augustus 2023

Te lang doorlopen met klachten

Uit onderzoek is gebleken dat 56 procent van de Nederlanders minstens enkele weken wacht voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut. Lees meer over lang doorlopen met klachten in onze blog.
8 augustus 2023

6 tips: Bereid je goed voor op het nieuwe sportseizoen

Voordat je het weet begint weer het nieuwe sportseizoen, daarom geven we je graag alvast wat tips voor de voorbereiding. Succes!
2 augustus 2023

5 leuke strandsporten

Het weer is er niet helemaal naar, maar we hebben toch 5 leuke strandsporten voor je! Lees ze allemaal in onze blog. Nu hopen op lekker weer!
28 juli 2023

Hoe je een sportsessie goed afsluit

Het is belangrijk dat je na het sporten de juiste dingen doet. We geven je vijf tips om je sportsessie goed af te sluiten. Lees het in onze blog.
19 juni 2023

Voordelen van samen sporten

Sport je altijd in je eentje? Probeer eens met iemand anders te sporten, dit heeft namelijk best wat voordelen! We vertellen je graag welke voordelen.
5 juni 2023

Voorkomende klachten bij sporten met warmte

De kans op een aantal klachten neemt toe naar mate het warmer wordt. We geven je graag meer informatie over de vier meest voorkomende klachten bij warm weer.
4 mei 2023

Behandeling kruisband blessure

Als fysiotherapeut zullen we ons richten op het herstel van de knie na de blessure. Dit houdt in dat we de spieren rondom de knie versterken en de mobiliteit en flexibiliteit van de knie verbeteren. Dit kan worden bereikt door middel van oefeningen en stretchtechnieken. Het is belangrijk om de oefeningen regelmatig te doen en de intensiteit geleidelijk op te bouwen om verdere schade aan de knie te voorkomen. Lees verder in de blog.
23 maart 2023

Advies bij spierpijn na training

Spierpijn gaat meestal gepaard met stijfheid, gevoeligheid en een verminderde spierkracht. Het uitvoeren van een goede warming-up, rekkingsoefeningen en een cooling-down verminderen de effecten van spierpijn.
9 januari 2023

Goede voornemens 2023

We zitten ondertussen al in de tweede week van het nieuwe jaar. Hoe staat het met jouw goede voornemens voor 2023?