YorBody Blog

17 januari 2022

Geblesseerd na veel trainen?

Hoe kun je geblesseerd raken als je vaak traint? Lees er meer over in de blog.
24 december 2021

Wissel lang zitten af met bewegen tijdens kerst!

Fijne Kerstdagen iedereen! Blijf wel bewegen tijdens de kerstdagen. Wissel lang zitten af met bewegen!
23 december 2021

Hardloper? Voorkom klachten!

Ben je hardloper? Voorkom klachten als een jumpers knee, lopers knie, shinsplints of achillespeesblessures!
13 december 2021
herfstdip 2021

Last van een herfstdip?

De herfst, voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip. Vecht niet tegen de herfst maar pas jezelf aan! Lees hier een aantal tips om een herfstdip te slim af te zijn.
26 november 2021
hernia klachten fysiotherapie

Herniapijn, wat te doen?

Wat te doen met pati├źnten met ernstige pijn in de benen te wijten aan een hernia? MRI is niet het juiste hulpmiddel om hierin een beslissing te nemen. Ook de grootte van de hernia doet er niet toe. Prognose van ischias is goed. Bij 60% -80% zal een spontane resolutie van de pijn in de benen ontstaan na de eerste 6-8 weken.
15 november 2021
last van knie te lang door geopen

Doorlopen met pijnklachten

56 procent van de Nederlanders wacht minstens enkele weken voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut. Hoe zit dat bij jou? Lees meer over doorlopen met pijnklachten in onze blog.
18 oktober 2021

Dit zijn de oorzaken van hielspoor

De belangrijkste oorzaak van de voetblessure hielspoor is overbelasting van de peesplaat onder de voet. Door deze overbelasting wordt te veel trekkracht uitgeoefend op de plek waar de pees aan de hak zit gehecht. Lees meer oorzaken van hielspoor in onze blog.
11 oktober 2021

Zitten is dodelijk! Ga voor 10.000 stappen per dag

De cijfers liegen er niet om: zitten is het nieuwe roken. Volgens onderzoek van epidemiologen sterven jaarlijks wereldwijd evenveel mensen aan het gebrek aan beweging (5,3 miljoen) als aan de gevolgen van roken (5,1 miljoen). Lees meer hierover in onze blog.
4 oktober 2021

Gezond bewegen in 2021

Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel bewegen, 40 tot 50 % minder kans hebben op darmkanker. Voor borstkanker wordt ook langzaam maar zeker duidelijk dat lichaamsbeweging het risico doet afnemen. Lees meer over bewegen in onze blog.
20 september 2021

Sportfeitjes en fabeltjes 2021

Feit of Fabel? Hoe meer je zweet, hoe meer meer calorie├źn je verbrandt. Water drinken bij het sporten kan kramp veroorzaken. Lees de antwoorden in onze blog.