Snelle en betaalbare aanpak van rugklachten met het RugBeterPlan

Als je rugklachten en rugpijn hebt is dat vervelend. Daar wil je snel van af en met een goede diagnose en begeleiding. Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat ca 90 % van alle (aspecifieke) rugklachten zijn in te delen in 3 categorieen namelijk Laag, Middel en Hoog risico. Daar is een simpele test voor bestaand uit een 9 tal vragen. Doe nu direct de Rugbeter Check en je weet waar je aan toe bent !

Na de korte online test krijg je een (gratis) advies met een aantal opties voor een RugBeterPlan. Wij geven daarbij het naar ons idee meeste ideale RugBeterPlan aan maar ook minstens 1 andere optie. De keuze is aan jou. En zo hoort het ook vinden wij!

Doe direct de test om te bepalen welke optie voor jou op dit moment het meest geschikt is. We willen tenslotte zo snel en betaalbaar mogelijk van onze rugpijn af !

De voordelen van het RugBeter Plan op een rij

  • Snel (en gratis) bepalen in welke risicocategorie je valt of dat contact met de huisarts of fysiotherapeut noodzakelijk is
  • Direct starten met het RugBeterPlan
  • Geen wachttijden, geen reistijden, geen tijdverlies
  • Zeer betaalbaar, ook als je niet of niet meer verzekerd bent voor fysiotherapie
  • Aantrekkelijke tarieven welke snel en gemakkelijk per automatische incasso betaald worden
  • Geen verdere verplichtingen en geen automatische verlenging
  • Geen bijkomende kosten, je weet vooraf per RugBeterPlan waar je aan toe bent en geen automatische verlenging
  • Meer gemak: Alle betalingen per ideal

De RugBeterCheck

Na het invullen van een aantal vragen ( ca 5 min) krijgt u direct een verantwoord advies. Dit advies is gebaseerd op wetenschappelijk verantwoorde informatie. De RugBeterCheck bepaald of u een laag, middel of hoog risico heeft ten aanzien van uw rugklachten. Op basis van deze indeling krijgt u een advies met meerdere opties waar u uit kunt kiezen

Het meest ideale Rugbeter Plan

Nadat je je k keuze hebt gemaakt en afgerekend hebt kunt u direct aan de gang met het RugBeterPlan. Belangrijk onderdeel van het RugBeterPlan is FysioTalk: Dwz de mogelijkheid tot (telefonisch of via skype) overleg met de door u geselecteerde RugBeterPlan fysiotherapiepraktijk. Lees hieronder hoe u een FysioTalk in z’n werk gaat Deze ontvangt een bericht over het door u gekozen RugBeterPlan en het feit dat u deze praktijk geselecteerd heeft voor de FysioTalk begeleiding. Binnen 24 uur ontvangt u per mail informatie over hoe en wanneer u contact op kan nemen met de bi RugBeterPlan aangesloten fysiotherapiepraktijk.

Houd zelf de regie in handen

De door u geselecteerde fysiotherapeut/praktijk van het RugBeterPlan ontvangt automatisch een bericht over het door u gekozen RugBeterPlan en het feit dat u deze praktijk geselecteerd heeft voor de RugBeterPlan begeleiding. Binnen 24 uur ontvangt u per mail informatie over hoe en wanneer u contact op kan nemen voor een (telefonisch of via skype) FysioTalk danwel voor het RugBeterConsult in de praktijk.

YorBody gebruikt de medimouse voor de backscan

De medimouse is een apparaat om de wervels van je onderrug in kaart te brengen. We leiden de Medi Mouse langs de ruggewervels, waarbij het apparaat de contouren van de rug volgt. Zo meten we of er wervels vastzitten, of juist onderling te veel speling hebben. Die meetgegevens gaan naar een computer, die een animatie creëert. Het resultaat is vergelijkbaar met de bekende röntgenfoto of MRI scan, al zijn er belangrijke verschillen.

Medimouse vindt de oorzaak

Waar rontgen of MRI specifieke aandoeningen aantonen zoals hernia of fractuur, laat de medimouse juist afwijkingen in het bewegingspartoon van de wervelkolom zien. De medimouse is geen vervanging voor de traditionele technieken maar een aanvulling in het onderzoek naar rugklachten. Voortaan kunnen we een diagnose maken op basis van meer dan alleen de vorm- en standsveranderingen van de wervelkolom. Met de medimouse zien wij nu ook de afwijkingen in het bewegingsverloop van de (lage) rug.

Nieuw licht op pijn in de onderrug

Zo komen problemen in je onderrug aan het licht, die anders verborgen blijven. Op basis van eventuele afwijkingen in de bewegingen van uw ruggenwervels, krijg je een persoonlijk Rugbeter Plan. Het YorBody Rugbeter Plan houdt in dat je gerichte oefeningen gaat doen in verband met je lage rugpijn. Na de diagnose met de medimouse voeren we ook een computer gestuurde “Back Check” uit binnen ons YorBody Rugbeter Plan onderzoeksprotocol. Met deze back scan meten wij de kracht en de onderlinge balans van de rompspieren.

Door de uitkomsten van dit onderzoek te koppelen aan de uitslag van het medimouse onderzoek, welke de bewegelijkheid van de rug in kaart brengt, hebben wij de handvatten om een gericht YorBody Rugbeter Plan voor je op te stellen.

Hoe werkt het Rugbeter Plan?

Stap 1: Doe de RugBeterCheck

De RugBeterCheck duurt ca 5 min en bestaat uit 9 basis en evt 7 aanvullende vragen: Na het invullen ontvang je direct via de mail een verantwoord advies. Dit advies is gebaseerd op wetenschappelijk verantwoorde informatie. De RugBeterCheck bepaald of je een laag, middel of hoog risico hebt ten aanzien van jouw rugklachten. Op basis van deze indeling krijg je een advies met meerdere opties waaruit je kan kiezen

Stap 2: Kies het voor jouw meest ideale RugBeterPlan

Afhankelijk of uit de RugBeterCheck blijkt of je een laag-, middel- of hoog risicoprofiel hebt bestaat het RugBeterAdvies uit een aantal geschikte opties om je rugklachten mee aan te pakken. Selecteer, al dan niet samen met de fysio, het voor jou beste Rugbeter Plan. Indien je hier niet zeker van bent neem dan even contact op (bel, mail, chat, video, allemaal goed) en dan kunnen we je advisersen over het Rugbeter Plan voor jou. Gemakkelijk en snel dus !

Stap 3: Ga aan de slag met het RugBeterPlan

Nadat je keuze gemaakt hebt en (indien je niet verzekerd bent) afgerekend hebt via de veilige en snelle ideal betaalmodule kan je direct aan de gang met het Rugbeter Plan. De door jou geselecteerde YorBody praktijk ontvangt automatisch een bericht over het gekozen Rugbeter Plan en het feit dat je die praktijk geselecteerd hebt voor de Rugbeter Plan begeleiding. Binnen 24 uur ontvangt je per mail informatie en wordt er contact met je opgenomen om een afspraak te maken voor het 1e Rugbeter Consult in de praktijk van jouw keuze.

Betaalbare zorg voor werkgevers en werknemers

Verzuim is nooit leuk
Gezonde werknemers zijn belangrijk voor u als werkgever. Uitval en verzuim op basis van rugklachten is duur en leidt tot onrust en ongemak op de werkvloer. Een goede, snelle en betaalbare aanpak bij verzuim is van groot belang.

En een langzamer herstel dan nodig is al helemaal niet!

De werknemer is (al dan niet collectief) vaak steeds minder goed verzekerd voor fysiotherapie. Indien de vergoeding voor fysiotherapie beperkt is zal de werknemer mogelijk zijn herstel afwachten en zich niet of niet vaak laten behandelen. Actief werken aan zijn of haar herstel onder leiding van een fysiotherapeut blijft dan achterwege. Een vervelende situatie zowel voor de werknemer die nodeloos lang met klachten door blijft lopen of niet goed belastbaar is zodra hij of zij de werkzaamheden weer hervat. Daarbij is het voor u als werkgever vervelend aangezien verzuim veel ongemak en kosten met zich mee brengt.

Het RugBeterPlan is de oplossing voor (te) lang verzuim door rugklachten!!

Door uw werknemer de (online) RugBeterCheck van ca 5 min te laten doen kan het risicoprofiel bepaald worden. En vervolgens ontvangt de medewerker geheel gratis een advies over het meest ideale RugBeterPLan ! Ook een telefonisch consult (of via beveiligde videocall) dan wel een LIVE RugBeterConsult in de RugBeter praktijk behoort tot de mogelijkheden Door u aan te melden voor het 1e onderzoeksconsult verzekerd u zich van een snelle aanpak door een gekwalificeerde en adequaat werkende fysiotherapeut. De kosten liggen (afhankelijk van het gekozen Rugbeter Plan ) al snel meer dan 50% lager dan de gebruikelijke tarieven. Betaalbare en overzichtelijke zorgkosten waarbij door een snelle terugkeer op de werkvloer veel ongemak en onnodige extra kosten worden voorkomen. Een ideale oplossing dus ! Wilt u uw specifieke situatie bespreken met een medewerker van het RugBeterPlan ? Stuur dan een email en wij nemen snel contact met u op.

Heeft u nog vragen ? Neem dan contact met ons op via rugbeter@yorbody.nl of bel met Peter Deutz : 06 14 25 46 03