De eerste afspraak

Wat kun je verwachten?

Allereerst bedankt voor het kiezen voor YorBody Fysiotherapie! We nemen je hier graag mee in de onderdelen van een eerste afspraak. Want wat moet je meenemen? Wat kun je vooraf doen? En welke extra dingen kun je na de eerste afsprak doen om je herstel te bevorderen? We leggen het je graag uit.

De eerste afspraak


Wat kun je verwachten?

Allereerst bedankt voor het kiezen voor YorBody Fysiotherapie! We nemen je hier graag mee in de onderdelen van een eerste afspraak. Want wat moet je meenemen? Wat kun je vooraf doen? En welke extra dingen kun je na de eerste afsprak doen om je herstel te bevorderen? We leggen het je hier graag allemaal uit.

Voorafgaand aan de eerste afspraak

Het is goed om een paar dingen te weten:


  • Wij adviseren je vóór de behandeling na te gaan of je een aanvullende verzekering hebt die fysiotherapie vergoedt. Meer informatie vind je hier.
  • Kijk op de praktijkpagina voor de route naar de praktijk. Moeite met traplopen? Neem contact op met de praktijk of deze ook een lift heeft.
  • Mocht het niet mogelijk zijn om naar onze praktijk te komen, dan kunnen we je aan huis behandelen. Overleg vooraf met één van onze therapeuten. Voor een behandeling aan huis heb je een verwijzing nodig waarop staat dat behandeling aan huis gewenst is.

Meenemen naar de afspraak:

Een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs);

Handdoek/badlaken;

Een verwijsbrief van de arts of specialist (indien nodig).

Hoe verloopt de eerste afspraak?


Intake gesprek en eventueel behandeling

Bij de eerste afspraak met intake gesprek en behandeling:
  • worden je gegevens in de computer ingevoerd en opgeslagen in ons patiëntensysteem;
  • bespreekt de therapeut je klachten met jou;
  • neemt de therapeut één of meer vragenlijsten met je door;
  • vindt doorgaans een lichamelijk onderzoek plaats;
  • bepaalt de therapeut met jou je einddoelen aan de hand van je wensen en mogelijkheden en de resultaten van het onderzoek;
  • bespreekt de therapeut met je welke therapievorm en therapeut voor jou het beste zijn.
  • volgt waar mogelijk direct na de diagnose en behandelplan de eerste behandeling van de klacht.
Het is intakegesprek wordt bijna altijd gevolgd door een behandeling. Je afspraak duurt dan ongeveer 50 minuten. Deze extra behandeling plannen kan alleen samen met het intakegesprek. In de vervolg behandeling is het, door de verzekeraars, niet toegestaan om 2 behandelingen op 1 dag te plannen.
 

Met of zonder verwijsbrief?


Verwijzing vaak niet nodig

Voor een afspraak met YorBody Fysiotherapie heb je in het algemeen geen verwijzing nodig van de huisarts. Kom je zonder verwijzing? Dan begint de behandelend therapeut met een screening om te kijken of je inderdaad zonder verwijsbrief bij ons terecht kunt. Is dit niet het geval, dan zullen wij je alsnog naar jouw huisarts verwijzen. Ben je wel doorverwezen door de huisarts of specialist, neem dan de verwijsbrief mee naar de eerste afspraak. Heb je een chronische aandoening en wil je hiervoor in aanmerking komen voor de vergoeding? Dan heb je altijd een verwijzing nodig van huisarts of specialist.

Na de behandeling

Oefeningen en trainingsschema's

Bij YorBody Fysiotherapie werken we graag met de nieuwste technologie om met jou de beste resultaten te behalen. Daarom werken wij voor de huiswerkoefeningen en trainingsschema’s met PhysiApp. Met PhysiApp voer je oefeningen precies goed uit door kristalheldere, Nederlands gesproken oefenvideo’s. PhysiApp kun je gewoon gratis downloaden uit de App Store en Google Play Store of kunt u via uw browser bekijken. U kunt zelfs herinneringen instellen om zo op schema te blijven. Zo blijven wij samen met jou werken aan de beste behandelresultaten! Vraag jouw therapeut voor een persoonlijk video-oefeningen programma.
Wat patiënten over ons zeggen

Beoordelingen / Reviews

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en de service naar onze klanten. Daarom willen we ook altijd graag weten wat patiënten van hun behandeling vinden, zo kunnen wij eventueel nog betere kwaliteit en service verlenen. Veel van onze patiënten laten een beoordeling bij Zorgkaart Nederland een beoordeling achter. Zie hier ons gemiddelde cijfer.

Plan een afspraak
Gemakkelijk online geregeld.

Maak een afspraak


Laden...
Of kies voor een terugbelverzoek.