Veelgestelde vragen

Algemene vragen
1Wat heb ik nodig als ik voor een eerste afspraak kom?
Je eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Neem in ieder geval het volgende mee: verzekeringspasje of polis, legitimatie (BSN-nummer), handdoek, evt. een verwijsbrief van de huisarts of specialist. Wanneer een oefenprogramma voor je wordt opgesteld, dan graag ook sportieve kleding, zaalsportschoenen en een handdoek mee nemen. Op ALLE YorBody locaties zijn douches aanwezig (soms tegen betaling).
2Kan ik douchen na afloop van een behandeling of oefensessie?
Jazeker, op ALLE YorBody locaties zijn douches aanwezig (soms tegen betaling, afhankelijk van de locatie)

Vragen over fysiotherapie
1Waar is fysiotherapie goed voor?
Fysiotherapie is een behandelmethode voor allerlei soorten klachten aan oa het bewegingsapparaat (botten, spieren, pezen). Maar ook bij longklachten, hartklachten of neurologische aandoeningen (zoals een Hernia) is fysiotherapie zinvol. De behandelingen bestaan oa uit massage, oefeningen, uitleg. En veel fysio's maken ook gebruik van bv dry needling, manuele therapie of acupunctuur. Kijk in het menu bij de pagina fysiotherapie en je kan er alles over lezen. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben dan kan je altijd even bellen, chatten, videochatten of een afspraak maken voor het (GRATIS!) inloopspreekuur.
2Wat is fysiotherapie eigenlijk?
Fysiotherapie is een behandelmethode die kan bestaan uit massage, oefentherapie, tapen, manipulatie, acupunctuur, dry needling. Alle behandelingen zijn gericht op het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van het functioneren zodat je snel weer je dagelijkse bezigheden in sport, werk en vrije tijd kan oppakken. Heb je vragen stel ze dan gerust of maak een afspraak voor het (GRATIS) inloopspreekuur.
3Heeft YorBody een inloopspreekuur?
Jazeker, je kan op ALLE locaties van YorBody een afspraak maken voor het GRATIS inloop spreekuur. De fysio zal dan een kort onderzoekje doen en je de nodige adviezen geven.

Financiële vragen
1Wat kost een behandeling fysiotherapie?
De tarieven kan je hier vinden. Er wordt bij de tarieven onderscheid gemaakt tussen PLUS praktijken en basis praktijken. Bij de praktijklocatie kan je zien met wat voor een praktijk je te maken hebt.
2Wanneer en hoe moet ik de behandeling betalen?
Aan het einde van de maand worden de rekeningen verstuurd naar de Zorgverzekeraars. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de fysiotherapie direct aan ons. Je komt hier alleen voor in aanmerking wanneer je aanvullend verzekerd bent. Mocht je geen behandelingen meer over hebben of niet aanvullend verzekerd zijn, dan ontvangt je zelf de rekening per email of kun je de behandeling in de praktijk betalen met pin of via de webshop. In de webshop kun je per 5 minuten fysiotherapie kopen of pakketten met voordeel. Hoe groter het pakket, hoe meer voordeel.
3Kan ik wachten met betalen tot de verzekering mij heeft betaald?
Declaraties dienen binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan. Gebeurt dit niet dan zou dat vervelend zijn want wij hebben ook zo onze kosten! YorBody is gerechtigd over het verschuldigde bedrag of over het restant daarvan, de wettelijke rente in rekening te brengen. Dus het is beter om dat te voorkomen door tijdig te betalen. Telkens wordt na afloop van een jaar, het bedrag waarover deze rente wordt berekend, vermeerderd met de over dat jaar verschuldigde rente. Dat kan nog aardig oplopen dus ! Wanneer een patiënt niet op tijd betaalt, is YorBody gerechtigd incassomaatregelen te treffen. Alle met de incasso gemoeide kosten (met inbegrip van de buitengerechtelijke incassokosten) komen voor rekening van de patiënt. De buitengerechtelijke incassokosten bedragen minimaal 15% van de hoofdsom of het restant daarvan, vermeerderd met de wettelijke rente, met een minimum van € 46,--, alles exclusief omzetbelasting (BTW). Kortom dat zijn de regeltjes maar als iedereen zich netjes aan de betalingstermijn houdt dan is er niks aan de hand. En fysiotherapie is echt niet heel duur en een prima investering in je eigen gezondheid dus betaal op tijd en voorkom gedoe! Mocht het om een of andere reden toch niet lukken neem dan even contact op met je behandelend fysio. Samen kunnen jullie dan vast wel tot een goede oplossing komen!
4Worden behandelingen fysiotherapie vergoed als ik aanvullend verzekerd ben?
Ja, maar dat is wel afhankelijk van welke verzekering je hebt! De ene polis vergoed veel meer behandelingen dan de andere. Voor een overzicht en vergelijking kan je bijvoorbeeld terecht op deze site van de consumentenbond.
5Ik ben niet aanvullend verzekerd, kan ik toch behandeld worden?
Jazeker! Mocht je geen behandelingen meer over hebben of niet aanvullend verzekerd zijn, dan ontvangt je zelf de rekening per email of kun je de behandeling in de praktijk betalen met pin of via de webshop. In de webshop kun je per 5 minuten fysiotherapie kopen of pakketten met voordeel. Hoe groter het pakket, hoe meer voordeel.
6Wordt na een operatie fysiotherapie vergoed?
Na de operatie komen de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering. Controleer of jouw aanvullende verzekering toereikend is en of je dit jaar al fysiotherapie of manuele therapie hebt gehad. Heb je geen aanvullende verzekering, dan komen de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening. Vanaf de 21ste behandeling na de operatie komen de behandelingen uit de basisverzekering. Het verplichte eigen risico gaat vanaf dit moment tellen. Je ontvangt hiervan dan een nota van de verzekeraar.
7Mijn verzekering is tussentijds gewijzigd. Moet ik dat aan jullie doorgeven?
Wijzigingen graag direct aan ons doorgeven om misverstanden en foutieve declaraties te voorkomen. Dat scheelt een hoop onnodige administratief gedoe !
8Ik wil overstappen naar een andere verzekeraar, tot wanneer kan dat?
Je ka je verzekering wijzigen tot eind van elk jaar januari. Je dient dan wel de oude verzekering voor 31 december op te zeggen ! Het is verstandig om ELK JAAR te controleren of je wel voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie!. Verzekeren is (als je er gebruik van maakt) zeker goedkoper dan achteraf toch nog moeten betalen voor fysiotherapie. Dus zorg voor voldoende dekking dat scheelt je geld !
9Ik ben bij een andere fysio onder behandeling geweest. Heb ik dan nog recht op fysio?
Ben je beperkt aanvullend verzekerd maar heb je in het betreffende jaar al elders fysiotherapie gehad? Dan horen wij graag hoeveel behandelingen dat zijn geweest. Zo kunnen we voorkomen dat je het aantal behandelingen van jouw aanvullende verzekering ongewenst overschrijdt en daarmee meer kosten maakt dan de bedoeling was. TIP: Geef je BSN nr aan ons door en wij kunnen dan redelijk nauwkeurig uitzoeken hoe het zit met het (nog) verzekerde bedrag voor fysiotherapie.
10Ik weet niet of ik aanvullend verzekerd ben. Kan YorBody dat voor mij uitzoeken?
Ale je een een afspraak bij YorBody fysiotherapie wil maken maar je twijfelt of je aanvullend verzekerd bent, dan kan YorBody dat als service voor je nakijken. Je blijft echter wel ten alle tijden zelf verantwoordelijk om te checken of je verzekeringsgegevens correct zijn.
11Door welke zorgverzekering wordt YorBody Fysiotherapie vergoed?
YorBody Fysiotherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Vind hier een overzicht van de vergoedingen voor fysiotherapie door alle zorgverzekeraars.

Easyfysio
1Wat is Easyfysio?
Easyfysio is de oplossing voor mensen die weinig tijd hebben, liever zelf de regie houden over hun behandeling, en mogelijk ook niet of niet meer verzekerd zijn voor fysiotherapie. Easyfysio bestaat uit een aantal hele handige diensten :
  • De fysio doet een (live) onderzoek en stelt samen met jou een Easyfysio behandelplan op.
  • Easyfysio werkt met een heel handig ehealth programma physitrack waarbij je al je oefeningen en uitleg op video ter beschikking hebt
  • Deze video’s en informatie staan 24-7 tot je beschikking via je smartphone, tablet, PC of mac
  • Je kan online een afspraak maken 24-7 via de website of de easyfysio app (ios en android)
  • Je kan snel even een vraag stellen aan je fysio via de chat, videochat, whatsapp of mail (en bellen kan natuurlijk ook altijd nog…)
  • Je kan net zo veel of weinig fysiotherapie aanschaffen als je nodig hebt dmv het [easyfysiotegoed]
Hoe lekker is het als je zelf de regie hebt en (wel in overleg met de fysio) het behandelplan kan bepalen. En de afspraken zelf kan plannen en op tijden en dagen dat het jou uitkomt. En je ook je oefeningen anytime, anyplace kan doen zonder dat je perse naar de praktijk hoeft te komen als dat niet uitkomt.

En bijna nog het mooiste van alles is dat steeds meer wetenschappelijk onderzoek aantoont dat deze behandelmethode super effectief is ! Dus niks houdt je nog tegen om te starten met Easyfysio !
2Wat is Easyfysiotegoed en wat kost het?
Mocht je niet verzekerd zijn, of geen behandelingen meer over hebben in je pakket dan kan je heel eenvoudig Easyfysio tegoed aanschaffen. De kosten daarvoor bedragen € 1,- per minuut met een minimum afname van 10 minuten. Dus zeer betaalbaar ! Want vanaf € 10,- kunnen we je al ondersteunen en adviseren bij je herstel ! Je kan met easyfysiotegoed net zo veel of weinig fysiotherapie aanschaffen als je nodig hebt (overleg met je fysio is wel handig). En je koopt ook nooit teveel want alle easyfysiotegoed wat je aangeschaft hebt blijft onbeperkt geldig ! Dus niet zoals bij een verzekering waarbij je premie betaald maar er mogelijk geen gebruik van maakt. Easyfysiotegoed kost € 1,- per minuut met een minimum van 10 minuten. Je kan deze tijd zelf indelen/besteden aan alle diensten van Easyfysio : - Een behandeling in de praktijk van 20 of 30 minuten (resp € 20,- of € 30,-) - Een groepsbehandeling van 30 minuten waarbij je met max 3 personen begeleid wordt bij je revalidatieprogramma ( € 10,-) - Een videochat van 10 min waarbij je kan overleggen met je fysio over de voortgang en alle vragen kan bespreken Alle behandelingen en tijden worden door de fysio bijgehouden en je kan ten alle tijden je tegoed opvragen. Mocht je zo goed hersteld zijn dan je geen verdere behandeling meer nodig hebt en heb je toch nog Easyfysiotegoed dan blijft dit onbeperkt geldig ! Je kan je easyfysiotegoed dus (ook jaren) later altijd weer gebruiken voor fysiobehandeling. Ook doorgeven van je easyfysiotegoed aan iemand anders is mogelijk, zo simpel is het !
3Wat voor abonnementen heeft de Easyfysioclub ?
Om je nog beter te kunnen helpen hebben we een hele mooie service bedacht : De easyfysio Club ! Je kan gratis lid van worden en in dit freemium abonnement zitten al meteen een aantal hele mooie en handige GRATIS diensten zoals : - Je kan onbeperkt gebruik maken van het (live) blessurespreekuur - Je kan onbeperkt gebruik maken van de chat EN videochat waar je al je vragen kan stellen aan de fysio’s van YorBody - De chat en video chat zijn ook beschikbaar in de avonduren en in het weekend. - 1 x / jaar kan je in overleg met de fysio een Healthcheck laten doen. De check betaat oa uit het meten/bepalen van je bloeddruk, BMI, vetpercentage, spiermassa. Een zinvolle kleine APK van je lijf - Een besloten communitiy waarbij je zowel aan de fysio’s als aan andere leden antwoord krijgt op al jouw vragen over gezondheid, jouw klachten, bewegen etc.
4Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben ?
De fysio kan dit voor je uitzoeken als je je BSN nr aan hem of haar doorgeeft. Maar je kan het natuurlijk ook zelf even in je polis nakijken of contact opnemen met je zorgverzekeraar. Die kan dan ook meteen aangeven of je mogelijk al behandeling uit je pakket hebt gebruikt in het lopende jaar en hoeveel je er dus nog over hebt. Altijd handig om te weten wanneer je zelf moet gaan betalen. Heb je nog vragen meem dan even contact met ons op.
5Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?
Nee, je kan direct een afspraak maken want je hebt GEEN verwijzing van een huisarts of specialist nodig. YorBody heeft met alle zorgverzekeraars contracten dus als je verzekerd bent regelen wij de deklaraties bij de zorgverzekeraar. Als je niet, of niet meer verzekerd bent kan je via de site [klik hier] easyfysiotegoed aanschaffen en ook direct met de fysio een afspraak maken
6Wat houdt een healthcheck in?
De check bestaat oa uit het meten/bepalen van je bloeddruk, BMI, vetpercentage, spiermassa. Een zinvolle kleine APK van je lijf
7Hoe werkt een videochat?
Een videochat is een beveiligde skypeverbinding waarbij je zonder ook maar iets te hoeven installeren direct met de fysio kan overleggen. (je kan het beeld trouwens ook uitzetten mocht je een bad hair day hebben….). Je kan dan al je vragen stellen en samen met de fysio kan je dan bepalen wat voor jou de beste aanpak van jouw klachten is.
8Hoe werkt de chat ?
Je kan vanuit de yorbody site direct een chat starten en al je vragen via de chat aan de fysio stellen. De chat is niet alleen tijdens kantooruren maar ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar. Hartstikke handig als je een blessure oploopt en snel wilt weten wat je het beste doen kan. Hoe eerder, hoe beter tenslotte!
9Hoe werkt een easyfysio whatsapp?
Voeg het telefoonnummer van jou praktijk toe aan je adresboek en een van de fysio’s van yorbody zal direct al je vragen beantwoorden. Deze whatsapp service is niet alleen tijdens kantooruren maar ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar. Hartstikke handig als je een blessure oploopt en snel wilt weten wat je het beste doen kan. Hoe eerder, hoe beter tenslotte!
10In welke plaatsen zijn wij gevestigd?
YorBody is het grootste Fysiotherapie franchise netwerk van Nederland met meer dan 60 locaties. Dus er is altijd en locatie bij jou in de buurt. De praktijken zijn vrijwel altijd gevestigd in de sportscholen van Fit for Free of Basic Fit waardoor je prima revalidatie- en oefenfaciliteiten hebt met snelle vermindering van jouw klachten. Link naar locatiepagina van yorbody
11Kan ik ook van easyfysio gebruik maken als ik verzekerd ben?
Jazeker, we kunnen alle behandeling direct bij de zorgverzekeraar declareren. Ook heb je geen verwijzing van huisarts of specialist nodig dus je kan direct een afspraak maken.
12Ik ben niet verzekerd voor fysiotherapie, wat nu?
Tja, daar is easyfysio eigenlijk voor uitgevonden. Hiermee kan je namelijk toch goed, snel en betaalbaar bij de fysio terecht. En daarbij heb je zelf de regie in handen en bepaal je samen met de fysio het voor jou optimale en best betaalbare begeleidingsplan. Het je toch nog vragen ? Stel ze dan hier : CTA livechat