GLI - Gecombineerde Leefstijl Interventie

WAT IS HET GLI Programma?

De GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie en dat betekent dat door wat je doet (je gedrag), wat je eet (of niet eet) en hoe en hoeveel je beweegt, kortom je leefstijl, van grote invloed is op hoe je je voelt, wat je weegt en hoeveel energie je hebt. Om je te helpen tot het verbeteren van een gezonde en fitte en optimale leefstijl zullen de begeleiders en begeleiding van de GLI je daarbij 2 jaar lang ondersteunen. Dus bij de GLI staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedrags-verandering centraal.

LET OP: De GLI is niet: gratis sporten of begeleiding bij bewegen, hoewel we naast de GLI, indien nodig, wel een individueel fysiotherapie of een fitnessprogramma kunnen aanbieden. Tijdens zo’n fysiotherapietraject ondersteunen we je in het proces van het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid voor jouw gezondheids- en/of arbeidsproces. De BeweegKuur is een programma van twee jaar. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase. Bij het volgen van de BeweegKuur word je begeleid door oa fysiotherapeuten, leefstijlcoaches, buurtsportcoaches en diëtistes en voert de huisarts de regie over het hele programma.
LET OP: De GLI zit in het basispakket en er is GEEN aanspraak van op je eigen risico dus is geheel gratis! We vragen wel een investering van je in tijd want je gaat tenslotte 2 jaar aan de slag om nu voor eens en voor altijd een blijvend resultaat te behalen door het aanleren van een gezonde(re) leefstijl! Het programma:

Beweegkuur GLI Programma - twee jaar

Huisartsenpraktijk:
- Selectie en werving
- Doorverwijzing

Leefstijlcoach en fysiotherapeut:
- 1x intake met meting (na doorverwijzing) van 60 minuten
- Groep sessie van 45 min
- Groep sessie fysiotherapeut 60 min.
- Individuele sessie 30 min
- Groep sessie en introductie buurtsportcoach van 60 min
- Individuele sessie met meting van 30 min
- Groep sessie van 45 min.
- Groep sessie van 30 min.
- Individuele sessie met meting en evaluatie van 30 min

Voedingsprofessional/diëtist:
- 3x 60 minuten groepsbijeenkomst
- 1x voedingsplan/ intake van 60 min.

Leefstijlcoach:
- Individuele sessie met meting
- 2x Groep sessie van 45 min.
- Individuele sessie met meting en evaluatie

Voedingsprofessional/ Diëtist:
- 3x 60 minuten groepsbijeenkomsten

Bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering
De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. U start met een intake bij een leefstijlcoach en fysiotherapeut. We kijken naar uw huidige leefstijl en maken samen met u een plan om in uw leefstijl verbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn. Daarna stelt u samen met ons een beweegplan op, zodat u meer in beweging kunt komen. De diëtist kijkt naar uw huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe u deze aanpassingen kan volhouden.

Vergoeding/verzekering
Vanaf 2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basiszorgverzekering. De doorverwijzing naar de GLI gaat altijd via een huisarts. Voor deelname aan de GLI betaalt u niet uit uw eigen risico.

Op het moment bieden we de GLI aan in:
- Amsterdam
- Amsterdam Noord
- Arnhem
- Den Bosch
- Den Haag
- Haarlem
- Groningen
 
Aanmelden