6 tips: Bereid je goed voor op het nieuwe sportseizoen
8 augustus 2023
Blijf in beweging
28 september 2023
Alles tonen

Te lang doorlopen met klachten

Merendeel Nederlanders loopt te lang door met fysieke klachten

Uit onderzoek is gebleken dat 56 procent van de Nederlanders minstens enkele weken wacht voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut.
Dat blijkt uit het onderzoek Fysiotherapie onder ruim duizend Nederlanders, uitgevoerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.
34 procent wacht enkele weken tot een maand voordat zij de fysiotherapeut bezoeken. 22 procent loopt een maand of langer door met klachten of besluit uiteindelijk geen contact op te nemen.

Als voornaamste reden hiervoor geven de respondenten aan dat ze hopen dat de klachten vanzelf overgaan. Anderen bezoeken liever eerst de huisarts of vrezen voor mogelijk hoge kosten die een bezoek aan de fysiotherapeut met zich kan meebrengen.

Ook weet een groot deel van de Nederlanders niet hoe zij bij de fysiotherapeut terechtkomen. 53 procent denkt dat zij hiervoor eerst een verwijzing nodig hebben van de huisarts, hoewel dit in Nederland niet nodig is. Ook denkt 34 procent dat fysiotherapie onder het eigen risico valt.

Heb je fysieke klachten wacht dan niet en maak direct een afspraak bij de fysiotherapeut. Vind hier een praktijk bij u in de buurt.