Voorkomende klachten bij sporten met warmte
5 juni 2023
Hoe je een sportsessie goed afsluit
28 juli 2023
Alles tonen

Voordelen van samen sporten

Ga jij altijd in je eentje hardlopen of naar de sportschool? Of sport je samen met een of zelfs meerdere vrienden? Trainen met een trainingspartner biedt veel voordelen. Lees hier waarom.

MOTIVATIE
Samen sporten werkt motiverend. Ben je moe, heb je je dag niet of kom je de bank moeilijk af? Dan is de aanwezigheid van je sportpartner een goede stok achter de deur en ben je sneller geneigd om tóch te gaan.

LOL EN RELATIVERING
Ben je onzeker over bijvoorbeeld je buikje, baal je van dat bezwete, rode hoofd of gaan je workouts niet zoals je dat je graag wilt? Met je sportpartner kun je erover praten en om lachen, wat relativerend werkt en zorgt dat je met frisse moed verder kunt.

SAMEN SPORTEN EN COMPETITIE
Traint je sportpartner met zwaardere gewichten of ligt diegene beter op schema met hardlopen dan jij? Samen sporten breng altijd iets competitiefs met zich mee. In positieve zin: het houd je scherp en stimuleert je om net een stapje verder of harder te gaan. Zijn jullie aan elkaar gewaagd en gaan jullie ongeveer gelijk op? Stel dan samen steeds iets hogere doelen en probeer het beste in elkaar boven te halen. Pas wel op: houd het veilig, luister altijd goed naar je lijf en respecteert je eigen grenzen.

SUCCES DELEN
Train je alleen en behaal je je doel, dan is het lastig om dat met iemand te vieren. Sport je samen, dan kun je je succes delen, waardoor je meer van je prestatie geniet en extra gemotiveerd bent om een volgend doel te bereiken.

BIJPRATEN
In een volle agenda is naast werk en studie vaak maar beperkt ruimte voor sport én sociaal leven. Door samen te trainen combineer je het. Vind je bijpraten tijdens het sporten lastig? Sluit de training dan af met een gezonde lunch, zodat jullie alsnog rustig kunnen praten.

Behoefte aan sporttips? Of blessurevrij trainen? Neem dan contact op met een praktijk bij jou in de buurt.