Zo verbrand je kilo’s tijdens het werk
23 april 2017
Tips tegen een kater
27 april 2017
Alles tonen

Voorkom fitnessblessures

VOORKOM FITNESSBLESSURES

Fitness

Voor een plezierig, fit en gezond leven. De cardio- en krachttraining dagen je uit. Geconcentreerd werk je je in het zweet. De oefeningen zijn pittig, maar zorgen voor resultaat. Je voelt je sterk, fit en strak. Je doel bereikt door een ijzersterke discipline. Om trots op te zijn. Allemaal ingrediënten voor een gemotiveerde fitnesstraining. Samen met zwemmen is fitness de populairste sport in Nederland. Met veel passie geniet bijna 20% van alle Nederlanders van een flinke dosis lichaamsbeweging door regelmatig te fitnessen. Een gezond, fit en strak lichaam, plezier en ontspanning, opbouwen van spieren en afvallen. Slechts enkele van de vele redenen om aan fitness te doen. Geniet optimaal van fitness, zonder blessures. Of je nou een sporter bent die ijverig drie keer in de week aan cardiofitness en krachttraining doet om in shape te komen. Of een sporter die fit blijft door af en toe te spinnen op de sportschool gezellig met vrienden. Tijdens het fitnessen is iedere sporter intensief bezig. Je maakt langere tijd gebruik van je uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid en vraagt daardoor veel van je lichaam. Wil je optimaal blijven genieten van fitness, zonder fitnessblessures? Dan is een goede lichamelijke voorbereiding, eengoede sportuitrusting en advies van een professional een must. Zo voorkom je fitness-blessures zoals blessures aan schouders, knieën en rug.

Voorkom fitnessblessures

4 handige tips! Fitnessblessures zijn te voorkomen als je van tevoren actieonderneemt.

  • Voer alle oefeningen op de juiste manier uit. Vraag je   fitnessinstructeur om begeleiding.
  • Stel je trainingsprogramma af op je eigen situatie en fitheid.
  • Start je training met een goede warming-up.
  • Draag passende aerobicsschoenen in groepslessen zoals bodypump

Wist je dat

  • Je pas na 20 tot 25 minuten lichaamsbeweging vet begint te verbranden? De eiwitverbindingen verbrandt je lichaam het eerst. Vervolgens het glucogeen (suikers)en de koolhydraten daaropvolgend. Je vetverbranding komt daarna aan de beurt.
  • Fitness je weerbaar maakt tegen allerlei ziektes? Een goede conditie kan hartziekten, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, diabetes type 2, artritis en osteoporose helpen voorkomen.
  • In Nederland jaarlijks gemiddeld 340.000 sporters door fitness een blessure oplopen? Daarvan worden er 150.000 medisch behandeld.
  • Jaarlijks zo’n 1.200 Nederlandse sporters door fitness op een spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis belanden voor een behandeling?
  • 41% van de fitnessblessures geleidelijk ontstaat? Dit is een veel hoger percentage dan bij andere sporten. 59% van de fitnessblessures ontstaat plotseling. 39% is een herhaling van een oude blessure. Zaken zoals foutieve uitvoering, vermoeidheid, ontbreken van een goede warming-up een rol spelen bij het ontstaan van fitnessblessures?

Bron: Voorkomblessures.nl