Massage als pijnbestrijding
11 februari 2017
Een sportieve Valentijnsdag
14 februari 2017
Alles tonen

Tenniselleboog

Vandaag begint het 44e ABN AMBRO World Tennistournement. Tennis is na voetbal de grootste sport in Nederland, het wordt door meer dan 1 miljoen mensen gespeeld. Natuurlijk komen er ook bij tennis blessures voor, een van de meest voorkomende sportblessures binnen tennis is de ‘tenniselleboog’.

De laterale epicondylitis, is beter bekend als ‘tenniselleboog’, is een overbelasting klacht van de pezen aan de buitenkant van uw elleboog. Het treedt op als reactie op een overbelasting van de pees. Mensen met een tenniselleboog ervaren meestal pijn en stijfheid, welke kunnen verminderen met korte voorzichtige bewegingen.

Er is sprake van een niet-bacteriële ontsteking van het peesweefsel. Wetenschappers gaan ervan uit dat er kleine scheurtjes in het peesweefsel zitten die worden veroorzaakt door letsel of overbelasting. Een tenniselleboog is een veel voorkomende blessure bij racketsporten, maar je hoeft geen tennis te spelen om hem te ontwikkelen.

In tegenstelling tot  wat de naam doet vermoeden, hoeft u geen tennis te spelen om  een tenniselleboog te krijgen. Herhalende dagelijkse taken zoals  het dragen van zware tassen of gebruik van een hamer kunnen dit gebied ook irriteren. Bewegingen zoals  typen en het openen van potten en deuren kunnen een probleem op gaan leveren.

Als eerste zult u de activiteiten die uw pees irriteren direct moeten stoppen. Hoe meer belasting u op de geïrriteerde pees zet, hoe heftiger de pees zal gaan ontsteken. Probeer (samen met uw zorgverlener) manieren te vinden om taken anders uit te voeren zoals  het n van een pot de andere hand en een doek en stopt het dragen uw boodschappen met uw onderarm. Het verbeteren van de bloedstroom naar het ontstoken gedeelte kan  genezing bevorderen.

Heeft u last van een tenniselleboog, neem dan contact op met een van onze fysiotherapeuten. Zij kunnen u nog meer informatie en tips geven.