Golfblessure: golfers-elleboog
7 april 2017
Vaker opstaan verlengt zelfstandig wonen ouderen
12 april 2017
Alles tonen

Paaseitjes eten, hoeveel moet je bewegen?

Zoveel moet je bewegen om een paaseitje te vebranden

Nederlanders eten ieder jaar bijna een miljard paaseitjes, gemiddeld 47 per persoon. Logisch, want wie ze eenmaal in huis heeft, kan er nauwelijks vanaf blijven. Maar hoe ongezond is dat eigenlijk?

Ieder paaseitje is goed voor ongeveer 45 calorieën. Maar als je eenmaal begint aan paaseitjes, is het moeilijk om ermee te stoppen. De kans is dan dus groot dat je er meer dan 47 per jaar eet, zegt Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid. “Paaseitjes zijn ontzettend verleidelijk omdat het kleine hapjes zijn die je makkelijk tussendoor eet.”
“En als je voortdurend veel snoept zonder je voedingspatroon aan te passen, dan eet je meer dan normaal, en dan kom je dus aan.” Om een kilo aan te komen, moet je zo’n 7000 calorieën extra eten, ongeveer 150 paaseitjes.
Toch slim snoepen? Het beste kun je dan kiezen voor de paaseitjes van pure chocolade, die zijn het meest gezond. Seidell: “Wie één of twee pure paaseitjes per dag eet, loopt zelfs een lager risico op hart- en vaatziekten, door de gunstige voedingsstoffen die erin zitten. Er zit bovendien minder vet en suiker in. Dus het is ook beter voor je tanden en voor je gewicht.” Toch denkt Seidell dat we ons niet veel zorgen hoeven te maken: “Stel dat je in een maand 47 paaseitjes eet, dan eet je maar 70 calorieën per dag te veel. Als je geen zak per dag eet, hoef je je niet druk te maken om die paar paaseitjes.”

Dit moet je doen om één paaseitje te verbranden:
Ongeveer 10 minuten wandelen.
Ongeveer 8 minuten fietsen.
Ongeveer 5 minuten hardlopen.
Ongeveer 25 minuten achter een bureau zitten.
Ongeveer 20 minuten staan.

 

Bron: fysionieuws