Geen zin om te sporten? Soms is een bad even goed..
3 juli 2017
Beginnen met sporten
8 juli 2017
Alles tonen

EEN MEERDERHEID VAN DE MENSEN SPORT OM ZICH GOED TE VOELEN

Een groot deel van de bevolking sport om zich goed te voelen. Ook gaan mensen sporten tegen stress, om af te vallen of om er goed uit te zien. Een derde zegt te gaan sporten om sociale contacten op te doen.

 

Dit blijkt uit een enquête onder 860 NU.nl-panelleden. 680 respondenten zeggen ooit gesport te hebben of de intentie te hebben om te gaan sporten. Wanneer zij sporten zegt 85 procent van de mensen dit te doen voor hun gezondheid en om er het hele jaar door goed uit te zien.

 

55% vindt er goed uit zien in de zomer, geen reden genoeg om te sporten. Zij zeggen dan ook dat hun lichaam altijd klaar is voor het strand en dat ze maar geaccepteerd moeten worden hoe ze zijn. Een vijfde van de sportende respondenten zegt wel dat ze zich nog beter zouden voelen voor een dag op het strand, wanneer ze wat zouden afvallen.

 

624 deelnemers zeiden het afgelopen jaar gesport te hebben. 36 procent van hen deed dit alleen, tijdens een ongeorganiseerde sport. Bijna een derde (31 procent) van de sporters is abonnee of cursist bij een sportaanbieder zoals bijvoorbeeld een fitnesscentrum. Iets minder dan een kwart (22 procent) zegt lid te zijn van een sportvereniging.

 

Een krappe meerderheid (52 procent) zegt niet zonder het sporten te kunnen. Daarentegen geven de sporters zichzelf een zeven op een schaal van tien wat betreft de mate van sportiviteit. 40 procent van de sportende NU.nl-panelleden zegt dat zij twee sporten beoefenen en 5 procent beoefent meer dan drie sporten.


Iets meer dan een kwart (27 procent) van de sportende deelnemers sport meer dan twaalf keer per maand. Ongeveer drie vijfde van hen doet minimaal vier keer en maximaal twaalf keer per maand aan sport. 51 procent zou zichzelf liever vaker zien sporten, 21 procent heeft daarover geen mening (www.nu.nl).

 

Kun je niet sporten vanwege een klacht, dan staat de fysiotherapeut voor u klaar!