Geen zin om te sporten? Soms is een bad even goed..

Tour de France 2017
1 juli 2017
EEN MEERDERHEID VAN DE MENSEN SPORT OM ZICH GOED TE VOELEN
5 juli 2017
Alles tonen

Geen zin om te sporten? Soms is een bad even goed..

Na een drukke werkdag nog gaan sporten? Soms heb je meer zin om weg te zakken in een warm bad. En wat blijkt: het is goed voor de conditie van je hart.

 

Dat blijkt uit een onderzoek van het “National Centre for Sport and Exercise Medicine” aan de universiteit van Loughborough in Groot-Brittannië.

 

Of je nu een uur gaat spinnen in de sportschool of een uitgebreid bad neemt van rond de veertig graden: je verbrandt ongeveer hetzelfde aantal calorieën. Het team van onderzoekers stelde ook vast dat zowel de groep proefpersonen op de fiets als de mensen in bad na afloop een lagere bloedsuikerspiegel hadden. Dit wijst op een betere stofwisseling.

 

Hoe je kan ‘trainen’ door in bad te liggen? De onderzoekers stellen dat de combinatie van hitte, gevolgd door kou, de hartslag verhoogt en de bloedsomloop stimuleert. Hoofdonderzoeker Frank Lipman vergelijkt het effect met dat van een sauna. “Hoewel een bad noch een saunabeurt niet telt als vervanging voor sport, kunnen de activiteiten enkele overlappende voordelen bieden. Zo ga je ervan zweten, verbetert het de bloedcirculatie en reduceer je stress”, klinkt het in een statement

(bron: www.nieuwsblad.be).