Wereld Lepradag
29 januari 2017
Nekklachten?
2 februari 2017
Alles tonen

Top 4 van meest voorkomende blessures

De top 4 van meest voorkomende blessures

De meest voorkomende blessures zijn schouderblessures (18%) en knieblessures (16%). Gevolgd door de blessures aan rug (14%) en enkel (10%).

  1. SchouderblessureDe schouder is een veel voorkomend probleemgebied. De gewrichtskom omvat de gewrichtskop slechts beperkt, waardoor de schouder een erg mobiel gewricht is. Alle stabiliteit wordt gegeven door het gewrichtskapsel en de spieren van de schoudergordel. Bij frequente bewegingen van de schouder boven het hoofd kan dit systeem dan ook chronisch overbelast raken en kunnen er blessures ontstaan. Heeft u schouderklachten, dan kunt u contact opnemen met een van onze schouderspecialisten.
  2. KnieblessureVerdraaiing van de knie, door de knie zakken en een knie die op slot schiet, zijn erg vervelende en vaak langdurige blessures. Neem bij een knieblessure altijd zo snel mogelijk contact op met een van onze kniespecialisten. Middels manuele knietesten kunnen zij de zwaarte van het letsel bepalen en een behandelplan opstellen of doorverwijzen naar een orthopeed. Met oefentherapie worden de spieren rondom de knie versterkt.
  3. RugblessureRugklachten komen vaak voor en kunnen veel pijn en beperkingen in het dagelijks leven veroorzaken. Gelukkig is ernstige of blijvende schade zeldzaam. De rug is een van de sterkste delen van het lichaam, opgebouwd uit stevige wervels die samen met de tussenwervelschijven de rug zowel sterk als flexibel maken. De rug is omgeven door krachtige gewrichtsbanden en spieren. Rugklachten worden vaak onder één noemer geschaard. Toch hebben ze uiteenlopende oorzaken en klachtenbeelden. Heeft u last van rugklachten, neem dan contact op met een van onze rugspecialisten.
  4. EnkelblessureDe meest voorkomende enkelblessure is het verzwikken van de enkel (inversietrauma). Vaak wordt deze blessure veroorzaakt door verstappen of door contact met een persoon in contactsporten. Zorg er bij dit trauma voor dat de enkel goed gekoeld wordt en houd rust. Als de enkel blauw wordt, is er ook schade aan banden en pezen. Neem voor een goed herstel contact op met de fysiotherapeut.