4 tips om spier- en peesblessures te voorkomen
17 november 2016
E-book met het echte verhaal achter de zorgpolissen van 2017.
2 december 2016
Alles tonen

Sporten met griep of verkoudheid

De griep slaat momenteel wild om zich heen. Er zijn ook veel mensen verkouden. Is het eigenlijk veilig om dan door te gaan sporten?

Sporten met griep en/of koorts is gevaarlijk. Je immuunsysteem is verzwakt. Het lichaam heeft alle energie nodig om beter te worden. Bovendien lopen mensen risico dat het virus terechtkomt in de hartspier, waardoor deze kan gaan ontsteken. In geval van griep/koorts: rust nemen en stoppen met sporten!

Voor verkoudheid geldt dit niet. Met verkoudheid kan je gewoon doorgaan met trainen. Bepaal met de ‘nekcheck’ of er sprake is van griep of verkoudheid.

  • Alleen symptomen boven de nekĀ (bijvoorbeeld neusverkoudheid, oorpijn, keelpijn en geen koorts): sporten is toegestaan. Doe het wel rustiger aan.
  • Zijn er ook verschijnselen onder de nekĀ (hoesten, kortademigheid, verhoogde hartslag in rust, koorts, spierpijn in armen en benen)? Ga niet trainen!

Tot slot: Sporten ‘om de ziekte eruit te zweten’ is een onzinnige fabel. Geef je lichaam ook na het verdwijnen van de klachten voldoende tijd om te herstellen. Een handige vuistregel is het dubbele aantal dagen dat je koorts had niet sporten.

Bron: http://fysionieuws.phytalis.nl/