Vrijdag de 13e
13 januari 2017
Sporten in de kou
17 januari 2017
Alles tonen

Sporten houdt het brein jong

Sporten houdt het brein jong

Mocht u nog een extra motivatie zoeken om in 2017 toch vaker de sportschoenen aan te trekken: sport houdt niet alleen uw lichaam, maar ook uw brein jong.

Ouderen die vaker aan sport doen, hebben 36% minder kans dat hun geheugen achteruitgaat, ze onthouden beter en reageren sneller dan diegene die nooit fysieke inspanningen doen. Dat sport ook je geheugen kan trainen, hebben de resultaten van een nieuwe studie aangetoond.

De studie werd gepubliceerd in ‘Medicine & Science in Sports & Exercise’ en onderzocht 6400 personen ouder dan 65 jaar gedurende drie jaar. De resultaten waren duidelijk: de personen die aan sport hadden gedaan, hadden duidelijk minder problemen met het geheugen dan diegene die stil hadden gezetten. Welk soort sport is van geen belang. Zelfs bewegen op een heel rustig tempo had al een gunstig effect.

De resultaten zijn nog maar eens het bewijs dat fysieke activiteit zeker gelinkt moet worden aan een betere gezondheid. Sport zorgt dat er meer bloed naar de hersenen wordt gepompt en dat stimuleert de groei van nieuwe bloedcellen. Sport vermindert ook de kans op diabetes en zwaarlijvigheid. Eerder werd al aangetoond in een studie dat sport het verouderen van het brein met tien jaar zou vertragen

Bron: http://fysionieuws.phytalis.nl/