5 REDENEN WAAROM MOEDERS GEWOON MOETEN GAAN SPORTEN
14 mei 2017
6 veelvoorkomende vragen over je spieren
17 mei 2017
Alles tonen

Het is tijd voor een familie work-out!

Geen zin om in je eentje door het park te hollen, te fitnessen of te zwemmen? Kom dan in actie met de hele familie! Niet alleen gezond, maar ook nog eens erg gezellig. Hier wat tips om gezellig samen in beweging te komen.

DOE HET SAMEN

Kinderen vinden het leuk als ouders meedoen met activiteiten. Dus ga met ze naar het park, trap een balletje of neem ze mee naar de ijsbaan. Daarnaast zijn kinderen dol op het maken van dingen, zoals een lego- of zandkasteel. Stel als ouder een doel. Hierdoor zijn de kids niet alleen in beweging, maar kunnen ze ook presteren. En dat brengt natuurlijk veel plezier met zich mee! En vergeet niet: steek ook zelf de handjes uit de mouwen.

ZORG VOOR ROUTINE

Leg de nadruk niet op het bewegingsaspect, maar maak het bewegen onderdeel van het dagelijks leven. Laat samen de hond uit, lap de ramen, raap dennenappels in het bos of speel tikkertje in het park. Rijd ze niet langer naar school of naar hun wekelijkse pianoles, maar moedig ze aan om te lopen of de fiets te pakken.

MAAK UITJES ACTIEVER

Denk je dat een museumbezoek of een dagje pretpark onder passieve uitjes valt? Bedenk dan eens hoeveel stappen die kleine beentjes moeten zetten om van punt A naar punt B te komen. Willen de kinderen graag naar de film? Ga lopend naar de bioscoop of wandel in ieder geval een deel van de route.

Regen

Regenachtig weer hoeft je er niet van te weerhouden om in beweging te komen. Bowlen, zwemmen, klauteren op een klimwand of spelen in een binnenspeeltuin zijn dan perfecte oplossingen. De hele familie komt fanatiek in beweging en het is nog eens leuk ook.

HOUD HET SIMPEL

Je hoeft je huis niet vol te stapelen met fitnessapparatuur. Simpele activiteiten en attributen zijn voor kinderen al genoeg om even ergens anders aan te denken en in beweging te zijn. Wat dacht je van een basketbalnetje aan de garagedeur, een springtouw, een skippybal of wat stoepkrijt? Breng het buitenspelen weer tot leven.

ZET DE TV UIT

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat meer dan twee uur per dag televisiekijken overgewicht en concentratiestoornissen veroorzaakt. Bovendien hebben kinderen die teveel voor de buis zitten geen interesse meer in school of in andere dagelijkse activiteiten als lezen en spelletjes. In de praktijk zitten kinderen gemiddeld vier uur per dag voor de tv. Dat betekent dat ze op 70-jarige leeftijd ongeveer 12 jaar starend naar een beeldscherm hebben doorgebracht. Kan geen kwaad om de tv af en toe uit te zetten of stel bijvoorbeeld een regel in dat hij pas na het avondeten aan mag!