Een uurtje hardlopen kan je leven verlengen!
12 mei 2017
Het is tijd voor een familie work-out!
15 mei 2017
Alles tonen

5 REDENEN WAAROM MOEDERS GEWOON MOETEN GAAN SPORTEN

Als moeder heb je het elke dag druk genoeg. En helaas is het eerste wat er dan bij inschiet vaak het uurtje sporten. Na een lange dag waarbij je van hot naar her hebt geracet is dat ook niet gek hoor, want wie wil dan niet lekker op de bank ploffen? Toch kan het helemaal geen kwaad om jezelf naar de sportschool te slepen en wel om deze 5 redenen…

1. Stress
Iedere mama heeft een momentje voor zichzelf nodig. Als de kids weer eens op het meubilair gekliederd hebben met hun stiften, als het avondeten weer aangebrand is, als je baas weer wil dat je overwerkt terwijl je daar helemaal geen tijd (of zin) in hebt, dan is het juist even lekker om stoom af te blazen in de sportschool.

2. Gezondheid
Dit puntje is logisch. Door te sporten zal je niet alleen mentaal gezonder worden, maar ook fysiek. Je zal een betere conditie en meer energie krijgen. En het hangt natuurlijk ook af van wat je uitspookt in sportschool, maar als je geluk hebt vliegen die overtollige zwangerschapspondjes er ook nog eens af!

3. Nachtrust
Slaap is een kostbaar goed voor moeders, en vooral voor moeders met jonge kindjes. Die paar uurtjes die je mee kan pakken, daar wil je dan ook optimaal gebruik van maken. Uit onderzoek is gebleken dat als je een goede conditie hebt, je sneller in slaap valt en dieper zal slapen.

4. Lekker in je vel
Op het moment dat je staat te zwoegen in de sportschool voel je je misschien niet zo mooi, maar sporten kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven. Je voelt je beter en zit lekkerder in je vel.

5. Goed voorbeeld
Doordat je gaat sporten, geef je het goede voorbeeld aan je kinderen. Je leert ze van jongs af aan dat voldoende lichaamsbeweging belangrijk is. Als ze mama alleen maar voor pampus op de bank zien hangen, is het natuurlijk aannemelijk dat ze dit gedrag gaan overnemen.

Dus moeders, vandaag is het moederdag en kunnen jullie even lekker genieten. Maar vanaf morgen is er geen excuus meer om niet te sporten ;).