Effecten gezondheid stoppen met roken
31 mei 2017
Lichaamsbeweging vergroot mogelijk de overlevingskans na hartaanval
3 juni 2017
Alles tonen

Alpe d’Huzes op hardlopen

Vandaag vindt voor de twaalfde keer het evenement Alpe d’HuZes plaats! Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Bij het oplopen van een berg moet je wel rekening houden met de houding van je, hieronder wat tips!

Voor je kijken en rechtop lopen

Van nature ga je snel naar voren hangen. Dit zorgt ervoor dat je longen minder goed ontplooid zijn en dus minder lucht. Ontspan je schouders, veel lopers hebben die namelijk opgetrokken. Hou ook je hoofd rechtop, het voorkomt nek en schouder klachten maar je krijgt ook meer lucht. Je kunt zo ook 50 tot 100 meter voor je kijken.

Kleine stappen maken

Als je kleinere maar snellere stappen neemt loop je lichter en beter. Je verkort je paslengte maar maakt hem sneller. Je kunt je armen gebruiken als hef waardoor je sneller naar boven gaat.

Wandelen of hardlopen

Houd je het even niet vol, geen probleem. Je probeert het tenminste wel! Het is absoluut geen schande als je gaat wandelen. De vuistregel is als je sneller naar boven kunt wandelen dan rennen moet je vooral wandelen. Maar ook als je moe bent en weer op krachten wilt komen is het vrij normaal dat je even wat stukken stapt. Als je al je krachten verspilt in alles uphill te rennen blijft er niet veel meer over na verloop van tijd.

Wil jij ook een uitdaging aan gaan om een berg te gaan beklimmen door te hardlopen, dan kunnen onze fysiotherapeuten van yorbody je hierbij helpen om blessure vrij naar de top te komen.