Ga jij altijd in je eentje hardlopen of naar de sportschool? Of sport je samen met een of zelfs meerdere vriendinnen? Trainen met andere vrouwen biedt veel voordelen. Lees hier waarom.

Motivatie

Samen sporten werkt motiverend. Ben je moe, heb je je dag niet of kom je de bank moeilijk af? Dan is de aanwezigheid van je vriendinnen een goede stok achter de deur en ben je sneller geneigd om tóch te gaan.

Lol en relativering

Ben je onzeker over je buikje, baal je van dat bezwete, rode hoofd of gaan je workouts niet zoals je dat je graag wilt? Met vriendinnen kun je erover praten en om lachen, wat relativerend werkt en zorgt dat je met frisse moed verder kunt.

Samen sporten en competitie

Traint je vriendin met zwaardere gewichten of ligt zij beter op schema met hardlopen dan jij? Samen sporten breng altijd iets competitiefs met zich mee. In positieve zin: het houd je scherp en stimuleert je om net een stapje verder of harder te gaan. Zijn jullie aan elkaar gewaagd en gaan jullie ongeveer gelijk op? Stel dan samen steeds iets hogere doelen en probeer het beste in elkaar boven te halen. Pas wel op: houd het veilig, luister altijd goed naar je lijf en respecteert je eigen grenzen.

Succes delen

Train je alleen en behaal je je doel, dan is het lastig om dat met iemand te vieren. Sport je samen, dan kun je je succes delen, waardoor je meer van je prestatie geniet en extra gemotiveerd bent om een volgend doel te bereiken.

Bijkletsen

In een volle agenda is naast werk en studie vaak maar beperkt ruimte voor sport én sociaal leven. Door samen te trainen combineer je het. Vind je bijkletsen tijdens het sporten lastig? Sluit de training dan af met een gezonde lunch, zodat jullie alsnog rustig kunnen praten.

Lees meer op fitgirl.