whiplash vrouw wat is het
Whiplash: wat is het eigenlijk?
3 maart 2022
Dagelijks buikspieren trainen?
30 mei 2022
Alles tonen

Uurtje hardlopen per dag

Uurtje hardlopen kan je leven met een uur verlengen

Goed nieuws voor mensen die graag hardlopen. Het is niet alleen gezond, maar zou ook levensverlengend zijn. Eén uurtje rennen kan al voor zeven extra levensuren zorgen.

Dat blijkt volgens de New York Times uit onderzoek van de Iowa State University. Volgens de studie zou iemand die 40 jaar lang iedere week twee uur aan hardlopen doet, daardoor drie jaar langer leven.
Dat is volgens de universiteit wel meteen het maximum aantal dat je kunt winnen door structureel hard te lopen. De universiteit vergeleek gegevens over de gezondheid en levensloop van hardlopers met niet-hardlopers.

Volgens de onderzoekers maakt het niet uit hoe snel of hoe ver je loopt. Ook activiteiten zoals wandelen en fietsen zijn goed voor een hogere levensverwachting, maar de invloed daarvan is iets minder groot dan bij hardlopen.

Wil je starten met hardlopen (of een andere sport) maar je weet niet goed hoe? Neem contact op met een van onze fysiotherapeuten bij jou in de buurt. Zij helpen u graag op weg met onze speciale hardloop ebooks.