Maak snel een afspraak door het formulier in te vullen,
of stuur zelf een mail naar tilburg@yorbody.nl


Wat doen wij bij de nekcheck?

Helaas komt het nog steeds vaak voor dat mensen lang doorlopen met klachten aan de nek/schouder regio. Dit terwijl deze vaak goed te behandelen zijn. Deze klachten ontstaan vaak langzaam in de tijd en kenmerken zich door een of meerdere van onderstaande symptomen:

  • Pijn in de nek;
  • Pijn tussen de schouderbladen;
  • Stijf/stram gevoel in de nek;
  • Regelmatig hoofdpijn;
  • Moe gevoel in nek/armen.

De kosten voor de nekcheck zijn nu tijdelijk maar 10 euro!
Nekklachten
Vaak lopen mensen lang door met deze klachten. “Het is vanzelf gekomen, dus het zal ook wel weer vanzelf over gaan” en “iedereen heeft wel eens last van zijn nek of hoofdpijn”, zijn veel gehoorde uitspraken. Maar deze uitspraken zijn helaas niet waar. Wel is aan deze klachten vaak prima iets te doen en kunnen (kleine) aanpassingen in je houding en bewegingsgedrag er voor zorgen dat de klachten overgaan en ook wegblijven. Binnen onze behandelmethodiek richten wij ons niet alleen op het verhelpen van de symptomen van je klachten, maar leren we je tegelijkertijd ook hoe je nieuwe klachten in de toekomst kunt voorkomen. Hierbij zetten wij die vormen van therapie in die bij jou nodig zijn, zoals:
  • Massage (om de spanning in de spieren te herstellen);
  • Medical Taping (ter ondersteuning van het herstel);
  • Rekoefeningen (om de spieren soepel en los te houden);
  • Houdingstraining (om voor een structurele oplossing van de klacht te zorgen);
  • Oefeningen (ter verbetering van de stabiliteit en kracht van je spieren).
Met de nekcheck brengen we de mobiliteit van jouw nek in kaart. We kijken hierbij naar verschillen tussen links en rechts en naar hoe de mobiliteit is in vergelijking met het gemiddelde van mensen van jouw leeftijd en geslacht. Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld of er een probleem is of niet. Middels verder onderzoek kijken we wat de oorzaak van je klachten is en of we iets voor je kunnen betekenen. Als jij een aanvullende verzekering hebt dan worden jouw behandelingen in de meeste gevallen vergoedt door je zorgverzekeraar en kost de behandeling je dus helemaal niets.

YorBody gebruikt de Mobee Fit voor de Nekcheck

Mobee fit is een innovatief systeem voor het registreren en analyseren van menselijke beweging – en nog veel meer! Doordat de Mobee Fit gebruik maakt van zeer gevoelige sensoren, kunnen wij jou mobiliteit nauwkeurig en reproduceerbaar inzichtelijk maken. Het apparaat wordt aangebracht op het gewenste gewricht. Vervolgens meet het apparaat de bewegingen van het gewricht en vergelijkt deze met de ideale bewegingen. De meetgegevens van de beweging worden real-time grafisch weergegeven op het scherm.