Strekoefeningen om jezelf tijdens een middagdutje op te laden!

Zitten is ongezond
23 november 2018
Kenmerken Gezonde Slaap
30 november 2018
Alles tonen

Strekoefeningen om jezelf tijdens een middagdutje op te laden!

Wie kent het niet, een middagdipje na de lunch? Veel mensen worden op het werk of thuis geconfronteerd met de problemen van een middagdipje na de lunch. Je kunt dit rechttrekken met een kopje koffie, maar er zijn natuurlijk ook alternatieven manieren die geen bijwerkingen hebben! Probeer de volgende keer dat je last hebt van een middagdipje eens om je hele lichaam uit te strekken. Hier geven we wat mogelijkheden om te proberen:

Open je hart

Waar je ook bent, ga met je voeten in een parallelle positie staan. Leg je handen op je heupen en duw je ellebogen naar achteren. Begin dan achterover te leunen en richt je blik naar boven toe, hierbij bereidt je de borst uit. Adem nu diep in om de ruggengraat uit te bereiden en zo open je je hart. De rek in uw nek zorgt voor een stimulatie van uw schildklier, dat door afscheiding van hormonen kan helpen bij het regelen van onze energieniveaus.

Voorwaartse strekking

Leer om de stress los te laten tijdens het strekken. Zet je voeten parallel, in het verlengde van je heupen. Buig je knieën zo veel als u zelf prettig vind. Grijp beide ellebogen vast en laat je hoofd ‘zwaar’ hangen richting de vloer. Laat enige spanning toe. Dit is goed voor het stimuleren van de schildklier die je bijnieren reguleren tijdens het middagdipje, de rek in je nek is in tegenovergestelde richting dan de strekking hierboven.

Zijwaartse strekking

Je lichaam letterlijk opnieuw leven in blazen door het uitstrekken van je longen. Sta hoog op je beide voeten. Strek je armen omhoog naar de hemel. Grijp met je rechterhand je linker pols vast. Trek je linkerarm naar de rechterkant en voel de rek aan de linkerkant van het lichaam. Let hierbij goed op het creëren van meer ruimte tussen je heupen en je ribbenkast. Adem diep in via de longen, om zo uw lichaam en spieren te vullen met verse stimulerende zuurstof. Doe dit precies hetzelfde voor de rek aan de andere zijde.

Hoge lunge

Wanneer je de gehele dag gezeten hebt, is de kans groot dat de buigende heupspieren strak aanvoelen. Begin met je rechtervoet naar voren te zetten, je knie gebogen, zet je linkervoet zo ver mogelijk naar achteren als je kunt, de hiel mag hierbij van de grond komen. De heupen zijn volledig recht en de voorste knie is gebogen recht boven de enkel, zodat het been in een hoek van 90 graden is. Strek je armen omhoog richting de hemel om je borst en armen te strekken. Zorg ervoor dat u beide kanten doet.

Hamstrings + Schouders

Zet je voeten breed uit met je tenen naar voren. Kruis je handen achter je heupen door de polsen van beide handen vast te pakken. Buig naar voren en beweeg je armen boven het hoofd, waarbij je handen samen met het hoofd naar beneden zijn gericht. Voel de rek aan de achterkant van je benen en schouders.

De volgende keer dat u last heeft van een middagdipje, opstaan ​​en bewegen! Gebruik je eigen lichaam voor de energie die je nodig hebt om productief en alert te blijven, de hele dag door.

Lees ook tips over te veel zitten, klik hier.