Merendeel Nederlanders loopt te lang door met klacht
16 november 2018
Zitten is ongezond
23 november 2018
Alles tonen

Sporten in de sportschool

Beginnen met sporten in de sportschool, hierbij wat informatie!

 1. Sporten is goed voor de geest
  Kinderen die naar school wandelen kunnen zich tijdens de les beter concentreren. Ouderen die bewegen hebben een beter geheugen. Sporten zorgt voor extra zuurstof in de hersenen, wat je beschermt tegen geestelijk verval.
 2. Muziek is nuttig
  Zorg dat je muziek opzet tijdens het sporten. Het motiveert je om het langer vol te houden en maakt dat je intensiever sport. Hoe sneller het ritme, hoe meer passen je bijvoorbeeld per minuut zet.
 3. Zout helpt niet tegen kramp
  Het is een fabeltje dat kramp wordt veroorzaakt door een zout- of vochttekort. Daar is tot nu toe geen enkel bewijs voor gevonden. Volgens de Zuid-Afrikaanse sportwetenschapper Martin Schwellnus zijn krampen vooral het gevolg van te zware inspanningen.
 4. Sporten vermindert een depressie
  Bij lichte en matige depressie werkt lichaamsbeweging even efficiënt als antidepressiva en psychotherapie, blijkt uit onderzoek van onder meer het Zweedse Karolinska-Instituut. Voor een goed resultaat is 150 minuten matige lichaamsbeweging of 75 minuten intensief sporten per week noodzakelijk.
 5. Je lichaam verbrandt direct vetten
  Sommigen denken dat je eerst een half uur moet sporten voor het lichaam overschakelt van suiker- op vetverbranding. Dat is niet zo. Als we rustig sporten, verbranden de spieren veel meer vetten dan suikers. Naarmate we intensiever sporten, neemt de verbranding van suikers toe.