Sport en Spel tijdens Pasen

Hierbij wat leuke spellen die je tijdens de paasdagen kan doen. De spellen zijn voor jong en oud. Zo blijf je lekker in beweging tijdens de paasdagen en het is nog gezellig ook.

1. Het eierzoek-spel

Vertel als inleiding een paasverhaal over een paashaas die zijn eieren verloren is. Aan de kinderen om de paashaas te helpen de eieren terug te vinden. Op elk ei staat een nummer, je kunt zelf bedenken hoeveel je er wilt verstoppen. Alle kinderen beginnen tegelijk met zoeken en als ze er een hebben gevonden leveren ze dit ei gelijk in! Welk kind kan de meeste eieren vinden en wint het spel? Als bedankje krijgen alle kinderen een chocolade-ei en een ei-diploma!

 

2. Eierrace

Dit is een estafette met twee kinderen die een parcours moeten lopen met een plastic ei, een echt ei of een chocolade-ei op een lepel. Voor de wat oudere kinderen kun je het parcours wat moeilijker maken door allerlei hindernissen neer te zetten.

 

3. Ei gooien

Een tweetal gaat tegenover elkaar staan. Ze gooien en vangen het ei allebei een keer. Als dit goed is gelukt gaat er een van hen een grote stap achteruit. Weer wordt er overgegooid en moeten beiden proberen het ei goed te vangen zonder dat deze kapot gaat. De deelnemers mogen zelf beslissen wat voor afstand ze gaan afleggen, maar als het ei kapot gaat zijn ze af en telt de laatste afstand. Wie kunnen er het verste gooien en vangen? Misschien handig om oude kleren aan te doen met dit spel!