Meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders beweegt te weinig

Oorzaken van hielspoor
3 november 2018
De kracht van wandelen
8 november 2018
Alles tonen

Meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders beweegt te weinig

Meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders – boven de achttien jaar – beweegt te weinig. 42 procent beweegt wel voldoende. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research.

Ondanks dat 68 procent van de Nederlanders zelf vindt dat zij voldoende beweegt, voldoet maar 42 procent aan de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Volgens de Gezondheidsraad bewegen volwassenen voldoende als zij minimaal 2,5 uur per week matig intensief bewegen.

Vrouwen bewegen meer

Opvallend is dat vrouwen vaker voldoen aan de bewegingsnorm dan mannen. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat relatief veel mensen met overgewicht onvoldoende bewegen. Mensen die ouder zijn dan 65 jaar, sporten vaak minder dan toen ze jonger waren.

Nederlanders vallen in de categorie ‘sporter’ als zij minimaal twaalf keer per jaar sporten. Hier valt ruim 60 procent onder. Ondanks de activiteit, bewegen veel mensen in deze groep toch niet genoeg.

Redenen om te sporten

Voor ruim 75 procent van de mensen is gezondheid de belangrijkste reden om te gaan sporten. Vooral vrouwen vinden gezondheid en uiterlijk belangrijk als ze gaan sporten. Mannen sporten iets vaker, omdat ze de sport zelf leuk vinden.

 

Bron: nu.nl