Blijf bewegen tijdens het oud en nieuw feest!
31 december 2018
Sporten zonder te ontbijten?
5 januari 2019
Alles tonen

Goede voornemens

Een nieuw jaar is het perfecte moment om doelen te stellen. Stoppen met roken, een stap maken in je carrière, een mooie reis maken en ga zo maar door. Toch is er maar één goed voornemen die bijna iedere Nederlander op zijn lijstje heeft staan. We hebben het dan natuurlijk over afvallen.

Dat we juist nu wat kilo’s kwijt willen raken, is niet zo gek. Na een maand vol pepernoten, speculaas, warme chocolademelk, kerstdiners, oliebollen, appelflappen en alcohol in alle vormen, is het niet zo gek dat je broek wat minder gemakkelijk dicht gaat. Daarnaast zijn we geneigd om na de jaarwisseling weer vooruit te gaan kijken. Opeens kom je tot de conclusie dat je die extra kilo’s wel kwijt moet zien te raken voordat de lente begint. Kortom, dit is hét moment om af te vallen.

Door alleen op je voeding te letten kun je al een hele hoop kilo’s kwijtraken, maar het kan veel sneller. Je moet in beweging komen. Zet je lichaam aan het werk en neem afscheid van je buikje. Hoeveel je gaat bewegen kun je zelf bepalen en zelfs als je sporten verschrikkelijk vindt, kun je genoeg dingen doen. Pak regelmatig de fiets, ga niet met de lift en maak vaker een wandeling.
Wanneer je zelfverzekerd bent en ook nog eens naar de sportschool gaat, dan gaat het niet meer alleen om afvallen, maar ook om het kweken van spieren.

Het allerbelangrijkste om dit goede voornemen te doen slagen is om achter jezelf te staan en er volledig voor te gaan!