Ga sporten om je paaseieren te verbranden!

Bewegen belangrijk bij depressie
2 maart 2018
Bewegen belangrijk bij de ziekte van Parkinson
11 april 2018
Alles tonen

Ga sporten om je paaseieren te verbranden!

Het is weer Pasen en dat betekent heel veel heerlijke vrolijk uitziende chocolade-eitjes! Het is natuurlijk heel verleidelijk om jezelf op dit lekkers te storten. Maar weet je hoeveel calorieën er in al die chocolade zitten? Wil je dinsdag nog wel in die leuke broek passen? Maak dan van je paasweekend een leuk actief weekend!

In twee chocolade paaseitjes zitten meer calorieën dan in een gekookt ei. Qua calorieën kun je een paasei vergelijken met een appel of een plak ontbijtkoek. Een groot paasei kun je vergelijken met een magnum, slagroomtaart of mars.

Maak het leuk!
Als je tijd hebt om al die lekkere paaseitjes te eten heb je vast ook wel even tijd om ze weer te verbranden. Vooral als je gezellig met familie Pasen viert, ga dan met zijn alle even lekker bewegen!

  • Spring op de fiets: met 8 minuten fietsen train je één klein paaseitje eraf, met 45 minuten een groot paasei
  • Ga touwtje springen: 6 minuten touwtje springen staat gelijk aan het eten van een klein paaseitje, 30 minuten staat gelijk aan een groot paasei.
  • Rennen: Na 4 minuten hardlopen heb je al een klein paaseitje verbrand en na 20 minuten een groot paasei.
  • Zwemmen: na 8 minuten baantjes trekken ben je de calorieën van een klein paaseitje kwijt en na 40 minuten de calorieën van een groot paasei.
  • Ga de tuin in: 9 minuten tuinieren staat gelijk aan een klein paaseitje en voor een groot paasei zal je 40 minuten moeten tuinieren.

Nog meer chocolade!
Er is tegenwoordig veel meer te verkrijgen dan alleen maar paaseitjes, denk maar eens aan de grote paashazen van chocolade of allerlei andere figuurtjes. Maar allemaal zijn ze van chocolade! Een middelgrote paashaas is goed voor 800 calorieën en een grote paashaas staat zelfs gelijk aan 1100 calorieën! Dat is net zoveel als twee borden stamppot.
Dat wordt dus 2 uur en 40 minuten fietsen, een marathon touwtje springen van 110 minuten of een hardlooprondje van 80 minuten.
Om deze calorieën te verbranden moet je dus wel even de tijd nemen, maar als je het samen doet is het nog gezellig ook!

Fijne Paasdagen!