Handtherapie

Wat is Handtherapie?

Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie. Een handtherapeut richt zich op het revalideren van aandoeningen aan de hand, pols en onderarm. Hiernaast vindt u de meest voorkomende klachten bij handtherapie. Deze klachten kunnen behandeld worden middels specifieke oefeningen op het gebied van mobiliteit, coördinatie en stabiliteit.Hoe is de behandeling bij handtherapie?

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van pezen, spieren, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren. Met name na een operatie of bij uitgebreid letsel kan handtherapie een intensief en langdurig traject zijn. We streven naar een optimale en efficiënte aanpak, maar de motivatie om ook thuis te werken aan uw herstel is cruciaal voor een optimaal.

Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: wondverzorging; littekenbehandeling; verbeteren van de beweeglijkheid; oefeningen voor kracht en coördinatie; het aanmeten van spalken; advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten; evaluatie van de gemeenschappelijk gestelde doelen en het behandelproces.