YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel


Informatie

Corona informatie

Ook tijdens deze lockdown mogen en kunnen we u nog steeds behandelen in de praktijk. Om u veilig en verantwoord te behandelen treffen we voorzorgsmaatregelen. We vragen u om daarbij te helpen. Zo dragen we samen bij aan de best mogelijke zorg op een verantwoorde manier.
Bij behandeling in de praktijk neemt u dan een handdoek en een mondkapje mee.

Als u verkoudheidsklachten heeft, u ziek bent of zich benauwd voelt kunnen we u niet in de praktijk behandelen. Kom niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact op.

We geven u graag meer informatie, klik dan hier.

YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel

In het hart van Utrecht vindt u sinds 1972 Fysiotherapie Weerdsingel, de praktijk voor algemene en gespecialiseerde fysiotherapie, training en oefentherapie. Bij Fysiotherapie Weerdsingel staat u centraal. Als u klachten ervaart, spelen vaak meerdere factoren een rol. Doordat bij ons elke factor wordt aangepakt door een therapeut die daarin gespecialiseerd is, wordt u zo effectief mogelijk geholpen. Hierdoor bent u snel van uw klachten af.

Dit is de hoofdvestiging van Yorbody fysiotherapie Utrecht. Voor uitgebreide informatie over deze vestiging  kunt u de website www.fysiotherapieweerdsingel.nl bezoeken.

Daarnaast hebben we ook 3 locaties in grote fitnesscentra. Daar kunnen we nog beter met u trainen. Eén locatie is honderd meter van de praktijk gevestigd in FitForFree en heet YorBody Oudenoord. De tweede locatie is gevestigd in Basic Fit en heet YorBody Europaplein, de derde locatie is gevestigd in in FitForFree en heet YorBody Kanaleneiland. Naast de volledig ingerichte behandelkamers maken we gebruik van alle faciliteiten van de grote en zeer goed uitgeruste fitness centra.

Verzekering & Tarieven

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Wanneer wij rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar kunnen declareren, dan ontvang je van ons geen factuur.

Ben je niet of onvoldoende aanvullend verzekerd (zie hiervoor je polisvoorwaarden), dan betaal je de behandeling zelf. Je krijgt in de eerste wek van de maand de rekening via Fysiofactuur. Let op het kan zijn dat die bij de spam terecht komt.

Ben je niet verzekerd dan berekenen we de volgende tarieven voor een behandeling. Bekijk hier de tarieven van YorBody Fysiotherapie Utrecht.

Als je niet verzekerd bent kan je ook gebruik maken van Fysiotegoed. Dan ben je veel voordeliger uit.

Maak afspraak

Specialisaties

SchouderspecialistKniespecialistRugspecialistManuele TherapieDry NeedlingSportfysiotherapieClaudicationet

Klanten over YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel

Waardering: 10

Ik heb manuele therapie en dry needling gehad bij YorBody Fysiotherapie. Beide behandelingen hebben me enorm geholpen, en de therapeut (Joost) was ontzettend vriendelijk, behulpzaam en kundig....... Lees meer

geplaatst op 29 maart 2021
Waardering: 10

Ik ben erg tevreden over de behandeling door Joost bij fysiotherapie weerdsingel. De benadering van de fysiotherapeut is laagdrempelige en ik heb het gevoel gehad dat de behandeling professioneel...... Lees meer

geplaatst op 29 maart 2021
Waardering: 10

Door Joost erg goed geholpen. We hebben stil gestaan bij ademhalingsoefeningen en gewerkt aan mijn houding. Ik heb snel verbetering gemerkt! Daarnaast kon ik meteen terecht. Joost is erg professional...... Lees meer

geplaatst op 29 januari 2021
Waardering: 10

I really appreciated the treatment and the professionalism of my physiotherapist. Very friendly and accommodating staff. Practice is always easily reachable.... Lees meer

geplaatst op 13 januari 2021

Ons team

Joost van Kessel
Fysiotherapeut en Manueel therapeut

Mijn werk is voor mij de ideale combinatie van het contact met mensen en zoeken naar persoonlijke oplossingen en de mogelijkheid om me te blijven ontwikkelen binnen mijn vakgebied. Nadat ik in 2000 ben afgestudeerd als fysiotherapeut heb ik op verschillende plekken werkervaring opgedaan; in het ziekenhuis, het verpleeghuis en in de praktijk. Het behandelen van mensen in de praktijk trok mij daarbij het meest. Sinds november 2001 ben ik werkzaam als therapeut bij Fysiotherapie Weerdsingel.

Sport en dans hebben altijd mijn aandacht gehad: van jongs af heb ik veel teamsporten gedaan zoals volleybal, basketbal en Rugby. Ook heb ik 15 jaar acrobatische rock-’n-roll les gegeven en gedanst op nationaal niveau. De laatste jaren houd ik mij bezig met wielrennen met in 2012 als sportief hoogtepunt het zesmaal beklimmen van de Alpe d’Huez op één dag.

In 2006 ben ik afgestudeerd als Manueel therapeut en in 2016 als Master of Science Manueel therapie. Daarnaast ben ik van 2013 tot en met 2016 geschoold in het behandelen door middel van dry needling. Hierbij heb ik de extra module ‘behandeling van hoofd/hals en kaak problemen’ gevolgd.

Bij Fysiotherapie Weerdsingel bekijken we de mens als geheel en kijken we naar alle factoren die daarbij een rol spelen. Mijn rol in het team ligt op het vlak van de manuele therapie en dry needling. De eerste richt zich met name op bewegelijkheid van gewrichten en houding en de tweede op het verminderen van lokale spierspanning met uitstralende pijn.

Aanwezigheid Joost
 • Maandag 8:00-18:00
 • Woensdag 10:30-21:00
 • Vrijdag 8:00-18:00

BIG: 59052781404

Jolanda de Bruijn
Fysiotherapie

Mijn naam is Jolanda en ik ben sinds 2015 werkzaam bij Fysiotherapie Weerdsingel West. Het ontstaan van klachten komt vaak door de verstoring tussen wat je doet en wat je lichaam aankunt. In mijn behandeling richt ik me vooral op het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit doe ik door het geven van adviezen en oefeningen. Hierbij let ik er ook op hoe we ervoor kunnen zorgen dat de kans op recidieven (het terugkeren van de klachten) verkleint.

Ik hecht veel waarde aan kwaliteit en effectiviteit zowel in mijn werk bij Fysiotherapie Weerdsingel West als in mijn werk wat ik doe als interne auditor. Hierbij bezoek ik fysiotherapiepraktijken om te kijken of hun kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de voor hen  gestelde normen.

Aanwezigheid Jolanda
 • Maandag 9:00-13:00
 • Donderdag 11:00-18:00

BIG: 49062965704

Marnix Cleveringa
Psychosomatische Fysiotherapie

Ik ben Marnix Cleveringa, 35 jaar, en sinds 2006 werkzaam als fysiotherapeut. Direct na mijn afstuderen ben ik begonnen met de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut omdat ik erg geïnteresseerd raakte in de verbinding tussen lichaam en geest.

Lichamelijke of geestelijke klachten zijn vaak een manier van ons lichaam om ons te vertellen dat er iets niet helemaal goed gaat. De Kunst is om naar deze signalen te kunnen luisteren en om te gaan met het onderliggende probleem.

In de behandeling gaan we opzoek naar de oorzaak van de klachten en leert u hiermee om te gaan. We kijken welke factoren in uw omgeving, gedrag of gedachten een onderhoudende rol spelen en gaan aan de slag om dit aan te pakken. Ieder mens is uniek en daarom bekijken we samen wat het best bij u past zodat u precies krijgt wat u nodig heeft om verder te komen.

Ik help u graag verder met klachten die samen hangen met spanning of waarvan niet altijd duidelijk is wat de oorzaak is.

Aanwezigheid Marnix
 • Woensdag 12:00-21:00

BIG: 89066704104

Wiesje Korevaar
Masseur

Ik werk als praktijk assistent en als masseur bij Fysiotherapie Weerdsingel. Als praktijk assistent plan ik onder andere de afspraken in en ben ik het aanspreek punt voor vele zaken. Tevens adviseer ik bij het aanmeten van braces en andere ondersteunende artikelen die het herstel van de klacht of de fysiotherapeutische behandeling van collegae optimaliseren.

Jaren geleden ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut in een particuliere praktijk en in een re-integratie centrum. Na het afronden van de masterstudie Medische Antropologie en Sociologie ben ik ander werk gaan uitvoeren. Nu ben ik met veel enthousiasme en toewijding terug in de paramedische sector als masseur. Mijn taak is om middels massage bij te kunnen dragen aan herstel en ontspanning. Ik werk hierbij nauw samen met mijn collegae fysio- en manueeltherapeuten waar de desbetreffende persoon eventueel onder behandeling is. Juist de combinatie van de sociale en fysieke aspecten vind ik erg leuk. Alle opgedane werkervaring en afgeronde studies pas ik toe op mijn werkzaamheden. Ik werk graag met mensen en voor mensen.

Tenslotte ben ik privé een fanatiek hardloopster met een passie voor lange duurlopen (trailrunning en marathons).  Hierdoor weet ik als geen ander dat een fysiotherapeutische massage spier herstel kan bevorderen en eventuele verdere (sport) blessures daarmee voorkomen kunnen worden.  Als masseur draag ik hier dan ook graag aan bij.

Aanwezigheid Wiesje
 • Maandag Op afspraak
 • Dinsdag Op afspraak
 • Donderdag Op afspraak
 • Vrijdag Op afspraak
Titus Schoffelen
Fysiotherapie

Het belangrijkste aspect van mijn werk is het begrijpen van de mensen die bij mij komen. Niet alleen wil ik begrijpen wat pijn doet en hoe lang dat al zo is, ik wil ook begrijpen hoe iemand met zijn klacht om gaat en wat voor persoon iemand is. Veel van de klachten die ik zie zijn al wat langer aanwezig. Dit maakt dat het steeds minder belangrijk is op welke structuur je pijn geeft, maar waarom gaat die pijn niet weg door natuurlijk herstel.

Mijn expertise ligt met name bij aanhoudende klachten rond de wervelkolom, schouders en heup/knie en hoofdpijnklachten. Ik ben opgeleid als manueel therapeut en ben me steeds meer gaan richten op behandelingen die zich richten op beweeggedrag en alles wat dit beïnvloedt.

In hardlopen en fietsen kan ik mijn energie echt kwijt, maar laad ik ook enorm op. Ik woon op de utrechtse heuvelrug, een ideale plek om te lopen en fietsen. Ook is het een heerlijke plek om met mijn gezin te wonen.

Ik kom oorspronkelijk uit het noorden. De afgelopen 8 jaar heb ik gewerkt in Driebergen en nu bij Yorbody Utrecht. Doordat we met een groot en divers team zijn gebruiken we elkaars expertise om optimale zorg te kunnen bieden. Dit maakt mijn werk nog leuker.

Aanwezigheid Titus
 • Maandag 13:00-21:00
 • Donderdag 9:30-17:30
 • Vrijdag 13:00-17:30

BIG: 09055052204

Michelle Huang
Fysiotherapie

Aandacht besteden aan hoe we als mens bewegen beweegt mij. Ik ben Michelle, afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeute in 2020. Voordat ik dit vak heb gekozen, had ik eerst een bachelor in Biologie gedaan. Toen ontdekte ik dat ik het contact met mensen miste en koos daarom voor dit vak. Ondertussen groeide mijn interesse ook in het beoefenen van yoga. In 2016 heb ik de Vinyasa Yoga Docentenopleiding voldaan en geef sinds 2017 yoga lessen op Fit For Free Nieuwegein. Ik zie veel raakvlakken tussen fysiotherapie en yoga, met name het erkennen van de belastbaarheid van het lichaam op dat moment en vervolgens de juiste oefeningen in te zetten die herstellend, of zelfs grensverleggend kunnen werken.
Als fysiotherapeute luister ik naar uw volledige verhaal en naar aanleiding daarvan volg ik de bevindingen die uit het lichamelijk onderzoek komen, zodat er een gepaste en op maat gemaakte behandeling kan worden aangeboden. Ik werk graag samen met mijn collega’s, dus als ik merk dat u baat kan krijgen bij een bepaalde behandeling die ik niet bied, spreek ik dat met u af. Zo kunnen we als team u zo goed mogelijk helpen bij het verlichten of wegnemen van uw klacht.
Buiten m’n werk houd ik mij graag bezig met muziek maken, meditatief schrijven, lezen en Qi Gong. Deze activiteiten zijn verschillende manieren om dichtbij mezelf te blijven en geaard in het leven te staan.
Sinds 2021 ben ik werkzaam op Fysiotherapie Weerdsingel West en YorBody Kanaleneiland. Als ik iets voor u kan betekenen, ontmoet ik u graag op één van deze locaties voor een intake.

Aanwezigheid Michelle
 • Dinsdag 12:00-20:00
 • Zaterdag 14:00-18:00

BIG: 39928333704

Arthur Samson
Fysiotherapie

Iedereen is anders, waardoor klachten zich bij iedereen anders uiten. Dat maakt dat elke behandeling op maat  gemaakt wordt. Ik zoek naar welke behandelmethode bij jou en je klachten past.

Over het algemeen bestaat een behandeling uit een combinatie van manuele technieken om op weefselniveau invloed uit te oefenen, en oefeningen om mobiliteit kracht en stabiliteit te trainen. Hierdoor werken we samen om je klachten te verhelpen en waar mogelijk in de toekomst te voorkomen.

Ik volg regelmatig cursussen om zo een breed scala aan behandelmogelijkheden, technieken en inzichten te leren. Deze kan ik dat weer in de behandelingen aanbieden, zodat we je samen weer zo snel mogelijk in beweging krijgen.

Mocht je twijfelen over iets waar je last van hebt, spreek me dan vooral aan in de sportzaal of maak gebruik van de blessure check, dan kijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

Aanwezigheid Arthur
 • Maandag 8:00-12:00
 • Donderdag 14:00-18:00

BIG: 19919592204


Afspraak maken

Laden...

Onze praktijk

onze praktijk
Klanten waarderen Utrecht Weerdsingel

YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel