Onze Werkwijze


Fysiotherapie bij YorBody Fysiotherapie Helmond

Wekelijks behandelen wij bij Yorbody Fysiotherapie Helmond meer dan 100 patiënten met pijn(klachten) tijdens slapen, je jas aan doen, bukken, je veters strikken of beperkingen in de dagelijkse bewegingen en houdingen zijn niet fijn, daar wil je duidelijkheid over hebben. Wat kan of mag je doen en wat juist niet. Moet er een röntgenfoto gemaakt worden? Is ijs een goede therapie? Moet ik blijven bewegen of is rust beter? Is fysiotherapie een oplossing? Allemaal vragen waar je snel een antwoord op wilt hebben, het liefst door een fysiotherapeut die er verstand van heeft. Een fysio die gepassioneerd is om mensen te helpen.

De fysiotherapeut is specialist op gebied van het bewegen van het menselijk lichaam en streeft ernaar om uw klachten zo snel als mogelijk te verhelpen.

Om deze vragen beantwoord te krijgen ben je bij de fysiotherapeuten van YorBody Fysiotherapie Helmond aan het goede adres. Wij doen niks liever dan mensen helpen, op weg helpen, terug naar hun dagelijkse activiteiten of hun oude sportniveau (of zelfs nog een beetje beter...). Dat is waar wij lol in hebben, enthousiast van worden en energie van krijgen. Dus hebben wij een match? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij staan 7 dagen per week voor je klaar! Dus altijd wel een moment dat wij jou kunnen helpen!

Hoe gaat de fysiotherapeut van YorBody Fysiotherapie Helmond eigenlijk te werk?
Intake
Tijdens de intake volgt na een vraaggesprek een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de fysiotherapeut of manueel therapeut vragen over je klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen.

Lichamelijk onderzoek
Het lichamelijk onderzoek, waarbij fysiotherapeut of de manueel therapeut je houding, bewegingen en je gewrichten onderzoekt wordt vastgesteld waar de oorzaken van je klachten vandaan kunnen komen. Samen met de patiënt beslist de fysiotherapeut of manueel therapeut of fysiotherapie of manuele therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt de fysiotherapeut of manueel therapeut met de patiënt een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heb je dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

Behandelplan
In het behandelplan zal de fysiotherapeut of manueel therapeut de gevonden oorzaken behandelen om je functioneren te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de fysiotherapeut of manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wil je meer informatie?

Wij helpen je graag bij je herstel! Wil je meer informatie over onze werkwijze of het eerste consult?

Wil je meer informatie?

Wij helpen je graag bij je herstel! Wil je meer informatie over onze werkwijze of het eerste consult?