Behandeling achillespees blessure
Achillespees blessure bij YorBody Fysiotherapie Leeuwarden
Dagelijks behandelen wij bij Yorbody Fysiotherapie Leeuwarden meer dan 40 patiënten met sportblessures waaronder patiënten met een achillespees blessure. Je hebt pijn bij het uit bed komen, je kan niet fatsoenlijk lopen door de stijfheid en de pijn in de pees, traplopen doet pijn laat staan dat je kan sporten!!Hoe behandelt de fysiotherapeut van Yorbody Fysiotherapie Leeuwarden jouw achillespees blessure?
- Massage;
- Herstellen van de bewegelijkheid van de enkel;
- Manuele therapie;
- Trainen van de coördinatie en kracht van rug-, buik- en beenspieren;
- Losmaken van spier- en bindweefsel;
- Dry Needling;
- Advies en begeleiding met betrekking tot werk en sport;
- Indicatie over de duur van uw klacht;
- Houdingsadvies.
Wat is een achillespees blessure nou eigenlijk?
De kuitspier bestaat uit 2 spieren. De oppervlakkige lange en de dieper gelegen korte kuitspier. Beide spieren zitten met de achillespees vast aan de hiel. De achillespees is en dikke sterke pees gemaakt van bindweefsel. Bindweefsel is over het algemeen slecht doorbloed. De achillespees kan geïrriteerd raken door overbelasting. Overbelasting betekent een stijve en pijnlijke achillespees na het sporten en wanneer de overbelasting aanhoudt wordt de achillespees ook stijf en pijnlijk tijdens het sporten. Soms ontstaan er kleine scheurtjes in de pees en vocht rondom de pees. Dan heeft u een achillespeesontsteking. De irritatie van de achillespees kan ontstaan wanneer je de kuitspier of achillespees heel veel gebruikt, bijvoorbeeld als u veel hardloopt, tennist of voetbalt. Dit ontstaat vaak doordat je de training niet goed opbouwt.Hoe gaat de fysiotherapeut of manueel therapeut van YorBody Fysiotherapie Leeuwarden te werk?
Tijdens de intake volgt na een vraaggesprek een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de fysiotherapeut of manueel therapeut vragen over je klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen. Het lichamelijk onderzoek, waarbij fysiotherapeut of de manueel therapeut je houding, bewegingen en je gewrichten onderzoekt wordt vastgesteld waar de oorzaken van je klachten vandaan kunnen komen. Samen met de patiënt beslist de fysiotherapeut of manueel therapeut of fysiotherapie of manuele therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt de fysiotherapeut of manueel therapeut met de patiënt een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heb je dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.
In het behandelplan zal de fysiotherapeut of manueel therapeut de gevonden oorzaken behandelen om je functioneren te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de fysiotherapeut of manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.